Antena Căutare

VIDEO! România - Elveția 1-0. Tricolorii termină grupa pe primul loc! Meciul a fost LIVE pe Antena 1 și online pe AntenaPLAY!

Naționala de fotbal a României a învins Elveția, scor 1-0, live pe Antena 1 și AntenaPLAY, în ultimul meci din grupa I, ce contează pentru Preliminariile Campionatului European din Germania 2024. Singurul gol al partidei a fost înscris de Denis Alibec.

VIDEO! România - Elveția 1-0. Tricolorii termină grupa pe primul loc! Meciul a fost LIVE pe Antena 1 și online pe AntenaPLAY!
România a terminat grupa neînvinsă! | hepta.ro

Tricolorii au obţinut o victorie uriaşă pe Arena Naţională, în faţa a 55.000 de fani. În urmă acestui rezultat, România va fi în urna a doua la tragerea la sorţi a grupelor pentru EURO 2024. Paradele lui Horațiu Moldovan și golul marcat de Denis Alibec au ajutat naționala să termine grupa neînvinsă și pe primul loc, ceea ce la începutul campaniei părea un lucru irealizabil.

Partida România - Elveția a fost LIVE pe Antena 1 și AntenaPLAY și liveTEXT și VIDEO pe a1.ro:

FINAL DE MECI! Naționala României termina grupa pe primul loc și va face parte din urna a două de la tragerea la sorți pentru grupele Euro 2024

min. 90+6: Horațiu Moldovan salvează rezultatul cu o nouă intervenție senzațională!

min. 89: Peste 50 de mii de oameni strigă la unison: România! România!

min. 82: O nouă intervenție pentru Horaţiu Moldovan! Portarul naţionalei României este de netrecut.

min. 64: Ianis Hagi şi Răzvan Marin i-au înlocuit pe Olimpiu Moruţan, respectiv Alexandru Cicâldău!

min. 61: Încă o interveție fabuloasă a lui Moldovan la șutul cu efect al lui Vargas.

min. 59: Ocazie imensă pentru oaspeți! Moldovan scoate senzațional șutul lui Okafor scăpat singur spre poartă!

min. 55: Florinel Coman a căzut în careu şi s-a cerut penalty, dar arbitrul a lăsat jocul să continue!

min. 50: GOOOL România! Alibec deschide scorul! Stanciu i-a pasat lui Moruţan, care a recentrat în faţa porţii, iar atacantul a fost pe fază şi a reluat mingea în plasă!

A început repriza secundă! Nicio schimbare în cele două echipe la pauză!

Final de primă repriză!

min. 40: Stanciu pătruns în careu și a solicitat lovitură de la 11metru. Mingea a ajuns în cele din urmă la Cicâldău, care a tras de la distanţă, dar portarul Elveţiei a prins fără prea mari emoții.

min. 34: Ocazie pentru România! Nicolae Stanciu a executat o lovitură liberă, a încercat să trimită spre vinclu, dar nu a prins spaţiul porţii.

min. 26: Shaqiri l-a depășit pe Bancu, a pătruns în careu şi a centrat, însă mingea a trecut prin fața porții fără ca cineva să o devieze în plasă.

min. 18: Prima ocazie pentru oaspeți! Moldovan respinge în corner șutul lui Okafor de la marginea careului de16 metri.

min. 17: Florin Coman a scăpat singur pe partea stângă, i-a centrat lui Moruțan, care a încercat să reia spectaculos din foarfecă.

A început meciul!

50 de mii de oameni au intonat imnul României!

Echipele de start:

România: Moldovan – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – Cicâldău, M. Marin, Stanciu – Moruțan, Alibec, Fl. Coman

Rezerve: Niță, I.Radu, Racovițan, Screciu, Pușcaș, Artean, Hagi, R. Marin, Drăguș, Olaru, Mogoș, Fl. Tănase. Selecționer: Edward Iordănescu

Elveția: Mvogo – Garcia, Akanji, Elvedi, Rodriguez – Aebischer, Xhaka – Ndoye, Shaqiri, Vargas-Okafor

Rezerve: Sommer, Raciopii, Ugrinic, Benito, Zakaria, Amdouni, Freuler, Steffen, Zeqiri, Comert, Zesiger, Schar. Selecționer: Murat Yakin

UPDATE! Fanii se grăbesc să intre pe Arena Naţională. Va fi o atmosferă de sărbătoare la ultimul meci al tricolorilor din preliminariile EURO 2024.

Elevii antrenați de Edi Iordănescu, care au obținut deja biletele pentru Euro 2024, ocupă pe primul loc al grupei I, cu 19 puncte, și nu trebuie să piardă pe Arena Națională împotriva Elveției pentru rămâne lider și a face parte din urna a doua valorică la tragerea la sorți. În cazul unui eșec, ajung în urna a 4-a şi pot da peste o „grupă a morţii”.

România s-a alăturat celor 15 echipe care au obținut biletele pentru EURO 2024 și își va afla viitoarele adversare luna viitoare. Tragerea la sorți pentru turneul final din Germania va avea loc pe 2 decembrie, de la 19:00, la "Elbphilharmonie" din Hamburg.

România, a șasea calificare la EURO

Tricolorii au obținut calificarea la Campionatul European de anul viitor cu o etapă înainte de finalul campaniei, după succesul cu Israel, scor 2-1, în deplasare. România a mai fost prezentă la cinci turnee finale europene, în 1984, 1996, 2000, 2008 și 2016, dar nu se poate lăuda cu performanțe notabile, cea mai mare fiind sfertul de finală din 2000 cu Italia (0-2).

Atunci am obținut și singura noastră victorie, 3-2 cu Anglia, care ne-a adus o calificare dramatică, dintr-o adevărată grupă a ”morții”, din care au mai făcut parte Portugalia și Germania. România și Portugalia au trecut atunci mai departe.

Ultima prezență a tricolorilor la EURO a fost în 2016, atunci când am obținut doar un egal, 1-1, cu Elveția. Ai noștri ar fi putut ieși din grupe, dacă ar fi învins Albania, la Lyon, în ultimul meci. Nu a fost cazul, jucătorii României fiind învinși după golul lui Armando Sadiku.

Gică Hagi, mesaj pentru tricolori înainte de România – Elveţia

Liderul Generaţiei de Aur a anunţat că va fi prezent, în tribună, la meciurile României de la Campionatul European. Aşteaptă să asiste la victorii istorice în Germania şi îi ţine pumnii fiului său. Ianis Hagi a marcat golul victoriei cu Israel.

„Să-şi dorească mai mult, nu doar o simplă calificare. Să se construiască o mentalitate de învingători, pentru a avea o continuitate în calificări pe următorii ani. Abia acum începe munca grea, munca adevărată.

De acum încolo începe greul. Când ai talent, e mai uşor să ajung la un obiectiv pe care ţi-l propui. Acum începe adevărata provocare pentru ei, pentru România. Cu toţi ne dorim să construim o echipă mai bună decât am avut. Poate şi mai bună, poate şi mai norocoasă, care se facă performanţă. De ce nu?

Hai să ne provocăm, că dacă ne mulţumim cu puţin, puţin vine. Dacă ne propunem mai mult, o să-ţi vină mai mult. Cred că trebuie să ne propunem mai mult. Cred că avem un potenţial şi cred că fotbalul românesc poate fi mai bun pe viitor.

Orice jucător îşi doreşte să ajungă la un European sau un Mondial. Li s-a îndeplinit un vis. Erau fericiţi. De acum încolo, să rămână cu picioarele cu pământ. Să fie conştienţi că începe greul. Nivelul va fi mult mai mare. Trebuie să ne ridicăm şi noi nivelul, să fim acolo”, a declarat Gică Hagi la orangesport.ro.

România - Elveția, liveVIDEO pe Antena 1 și AntenaPLAY, marți, ora 21:45

Partida România - Elveția va fi LIVE pe Antena 1 și AntenaPLAY și liveTEXT și VIDEO pe a1.ro, marți, de la ora 21:45. Cele mai noi informații despre confruntarea ce va avea loc pe Arena Națională, contand pentru Preliminariile Campionatului European din 2024, sunt și pe as.ro.

La 73 de ani, Vasile Șerban a urcat pe podium la Campionatul Mondial de Culturism. Ce mesaj a transmis pensionarul cultu... Meciul România - Elveţia, difuzat la Antena 1, lider incontestabil de audienţă. Record la nivelul întregii pieţe TV în 2...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x