Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Şumudică, după ce a fost criticat de conducerea clubului Gaziantep că a plecat în România: Nu am făcut nimic anormal

Antrenorul Marius Şumudică a fost criticat de conducerea clubului Gaziantep pentru faptul că a părăsit Turcia şi a revenit în România, fără acordul grupării. Însă tehnicianul afirmă că a procedat normal, plecând cu acordul patronului clubului.

"Eu sunt în continuă legătură cu başkanul clubului şi sunt un pic, aşa, mirat de atitudinea celor doi vicepreşedinţi. De altfel, am şi primit un comunicat din partea lor, pe whatsapp, în care îmi spuneau că din data de 26 să vin cu echipa acolo, făcând programul fără să mă consulte. Eu cred că programul trebuie să-l facă antrenorul. Eu am avut o discuţie cu başkanul clubului, i-am explicat că voi pleca acasă, după care ieri am vorbit şi am făcut programul în funcţie de nişte date puse, aşa, după ureche, pentru că în momentul de faţă federaţia nu a luat nicio decizie, nu se ştie ce se va întâmpla. Şi nu înţeleg atitudinea lor, de ce îi deranjează că am plecat acasă, în momentul în care eu chiar am anunţat başkanul clubului. Cel mai important în momentele de faţă este să stăm în casă. Eu am venit să stau în casă, să mă izolez, să stau cu familia mea. Practic, nu am făcut nimic anormal. Nu se face niciun fel de antrenament, am pus preparatorul meu fizic să le facă program şi le-a făcut din curtea casei un video cu ce are de făut exact fiecare. Eu mi-am făcut treaba din punct de vedere profesional. Aripa hotelului în care stăteam eu s-a închis. Ca peste tot, am şi oameni care nu mă plac şi care au încercat opt luni să-mi facă viaţa amară, dar nu au reuşit. Sunt convins că el (n.r. - patronul) ne-ar fi rezolvat cazarea, dar lucrurile se precipitau, cursele de România se anulau. Nu înţeleg de cei sunt atât frustraţi pentru că am luat un avion privat, eu şi staff-ul, şi am venit acasă. Eu mai sunt un an sub contract cu această echipă. Ce era să fac, să rămân în Gaziantep şi să nu mai vin trei-patru luni acasă şi nici să mă duc la antrenament? Pentru ce? Mă omora. Ce făceam zi de zi acolo, restaurantul era închis, să cumpăr de la supermarket, să mănânc numai sandviciuri? Am veni acasă să fiu cu familia, cu părinţii, cu toată lumea", a declarat Şumudică, la ProX.

Vicepreşedintele clubului Gaziantep FK, Mahsun Altunkaya, a precizat, într-un comunicat postat pe site-ul oficial al grupării, că a aflat cu surprindere de plecarea tehnicianului Marius Şumudică în România cu un avion privat, în contextul discuţiilor din ultimele zile cu antrenorul român.

“Am aflat cu mare suprindere că Marius Şumudică şi staful său au închiriat un avion privat şi au plecat în ţara lor, România, vineri noapte. Consiliul nostru de conducere, considerând mereu sănătatea o prioritate, se va reuni zilele următoare pentru a discuta tot ce s-a întâmplat şi va continua să prezinte informări opiniei publice”, se arată la finalul comunicatului.

Pe site-ul grupării din Gaziantep, Altunkaya menţionează că după decizia de suspendare a campionatului Turciei, la 18 martie a avut o întrevedere cu Şumudică, în care au discutat despre cum poate trece clubul de această perioadă. Tehnicianul ar fi spus atunci că susţine conducerea clubului în deciziile pe care aceasta le va lua.

"Apoi, domnul Şumudică a precizat că va face o şedinţă cu jucătorii noştri şi la această şedinţă le va aminti celor care vor pleca în străinătate de seriozitatea situaţiei, putând să se ajungă şi la rezilierea contractelor. Consiliul de conducere va continua să facă paşii necesari, considerând primordială sănătatea oamenilor în această perioadă de izolare. Aş vrea să se ştie că am trimis la jucătorii care au dorit să facă sport acasă aparate de fitness de la baza noastră sportivă. În plus, toţi profesioniştii din club şi echipa medicală ţin permanent legătua cu jucătorii noştri şi familiile lor. Jucătorii noştri îşi continuă pregătirile acasă, conform programului care li s-a dat", a precizat oficialul clubului turc.

Sursa : news.ro

Recomandari