UEFA înființează o nouă competiție alături de Liga Campionilor și Europa League! Anunțul zilei în fotbalul continental

UEFA Champions League și Europa League vor avea, în curând, o ”soră” mai mică. Şeful Asociaţiei Europene a Cluburilor, Andrea Agnelli, a anunțat faptul că UEFA a acordat undă verde pentru o a treia competiţie fotbalistică intercluburi.

UEFA Champions League și Europa League vor avea, în curând, o ”soră” mai mică. Şeful Asociaţiei Europene a Cluburilor, Andrea Agnelli, a anunțat faptul că UEFA a acordat undă verde pentru o a treia competiţie fotbalistică intercluburi.

Andrea Agnelli, care este și președintele clubului Juventus, a spus azi că ca noua competiție UEFA va duce numărul total al cluburilor implicate în cupele europene la 96: ”În așteptarea aprobării din partea Comitetului Executiv al UEFA, s-a dat 'lumina verde' pentru a fi introdusă o a treia competiție, care va duce numărul total al cluburilor la 96, din sezonul 2021-22'', a afirmat Agnelli.

Încă de la finele lunii august, în media europeană s-a vorbit de faptul că UEFA vrea să înființeze încă o competiție europeană din 2021, în paralel cu Champions League și Europa League, la start urmând să fie aliniate 32 de echipe. Champions League nu va suferi nicio modificare, însă numărul de echipe din Europa League va fi redus. Astfel, echipele din țările mici vor avea și mai multe posibilități de a evolua la nivel continental.

Europa are în prezent două competiții inter-cluburi, Liga Campionilor, cu 32 de echipe participante în grupe, și Europa League, care are 48 de echipe în grupe.

UEFA a mai patronat de-a lungul timpului o a treia cupă, numită Cupa Cupelor. A fost o competiție anuală a cluburilor de fotbal din Europa care câștigau cupa în țările lor respective. Prima ediție a Cupei Cupelor s-a ținut în sezonul 1960 – 1961 și ultima în 1998 – 1999. Competiția a fost anulată din cauza schimbării formatului Ligii Campionilor, iar câștigătoarele cupelor din fiecare țară urmau să participe în Cupa UEFA.

Lazio Roma este ultima câștigătoare a Cupei Cupelor, după o finală cu Mallorca în 1999, scor 2-1.

Ultimele știri