Antena Căutare

Stațiunea care dă startul sezonului de schi. Pe 1 Decembrie, își deschide „porțile” pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Stratul de zăpadă s-a așezat deja pe cele două părtii pregătite, iar administratorul anunță că a depășit pragul de 30 de centimetri. Află din rândurile de mai jos despre ce locație este vorba.

colaj Galerie
Care e stațiunea care dă startul sezonului de schi. Pe 1 Decemebrie, își deschide „porțile” pentru iubitorii sporturilor de iarnă | GettyImages

Încă din prima zi de iarnă, de 1 Decembrie, oamenii vor putea merge să sărbătorească Ziua Națională pe pârtie. Una dintre stațiuni își deschide „porțile” și îi așteaptă în număr cât mai mare pe iubitorii sporturilor de iarnă.

Citește și: Stațiunea din Grecia în care te simți ca în Maldive. Să închiriezi un bungalow e mai ieftin decât un weekend pe litoralul românesc

Stațiunea care dă startul sezonului de iarnă. Unde pot petrece românii de 1 Decembrie

Este vorba despre stațiunea Straja, una dintre destinatiile preferate de turiști atât vara, pentru excursii și drumeții, cât și iarna pentru practicarea sporturilor de sezon (schi, săniuș, snowboard) și petrecearea sărbătorilor de sfârșit de an.

„Pârtiile Constantinescu şi Platoul Soarelui au fost amenajate şi vor fi deschise pe 1 decembrie. Încercăm să finalizăm pregătirile şi pe pârtia Mutu. Stratul de zăpadă pe pârtii depăşeşte 30 de centimetri, din care zăpada naturală măsoară 8-10 centimetri, iar diferenţa este zăpadă artificială. Tunurile de zăpadă artificială au fost pornite încă din 18 noiembrie, pentru a ne asigura că vom putea primi schiorii, aşa cum se cuvine”, a declarat, marţi, cabanierul Emil Părău, administratorul mai multor pârtii din Straja, potrivit Agerpres.ro, citat de româniatv.net.

De asemenea, s-a transmis că instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale în totalitate. De asemenea, odată cu inaugurarea sezonului de schi, tot pe 1 decembrie, va porni şi telegondola din Lupeni spre Straja. Turiştii care doresc să urce în staţiunea Straja cu maşina pot face acest lucru pe drumul judeţean care pleacă din Lupeni.

Cei care preferă să ajungă în staţiune cu telegondola îşi pot lăsa maşinile în parcarea de la staţia de pornire a telegondolei, în Lupeni sau în parcarea de la intrarea în Straja, potrivit aceleași surse menționate mai sus.

Citește și: Felicitări de Sfântul Andrei 2022 cu ”La mulți ani, Andrei/Andreea” de trimis prin SMS, WhatsApp sau Facebook azi, 30 noiembrie

Guvernul a hotărât să schimbe regulamentul pârtiilor de schi în urma unei analize

Guvernul a aprobat, în ședința, o hotărâre care modifică HG nr. 263/2001 privind amenajarea, omologarea, întreţinerea şi exploatarea pârtiilor şi traseelor de schi pentru agrement, potrivit site-ului de știri româniatv.net.

„Singuranța tuturor celor care practică sporturi de iarnă pe pârtiile din România trebuie să primeze! În perspectiva următorului sezon turistic, atunci când o mare parte dintre români, dar și străini vor alege să își petreacă vacanțele în destinațiile locale, la munte, am făcut o analiză a legislației specifice pentru omologarea pârtiilor și traseelor de schi, din care a reieșit necesitatea actualizării acesteia, respectiv a unor condiții de securitate.”, a spus Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Anunț pentru fumători. Se scumpesc țigările. Ce modificări anunță Uniunea Europeană... Emma Răducanu a fost decorată de regele Charles al III-lea. Ce mesaj a publicat sportiva pe rețelele de socializare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x