Antena Căutare

Țările în care oamenii mor pe capete, din cauza cancerului! Care este statul cu cea mai mică rată de mortalitate

Oamenii de știință de la Universitatea din Washington au efectuat un studiu prin care au stabilit care sunt țările în care mor cei mai mulți oameni din cauza cancerului, dar și care sunt statele care se află la polul opus. 

Oamenii de știință de la Universitatea din Washington au efectuat un studiu prin care au stabilit care sunt țările în care mor cei mai mulți oameni din cauza cancerului, dar și care sunt statele care se află la polul opus.

Astfel, conform Daily Mail, studiul efectuat în 195 de state au arătat care sunt țările în care oamenii mor pe capete din cauza a 29 de tipuri de cancer. Potrivit acestei cercetări, Australia este țara în care sunt diagnosticate cele mai multe persoane cu tipuri noi de cancer, în timp ce Mongolia are cea mai mare rată de mortalitate. La polul opus, însă, se află Siria, care are cea mai mică rată de mortalitate din cauza cancerului.

De asemenea, la nivel mondial, cancerul mamar, pulmonar și cel de intestine sunt cele mai comune boli, în timp ce cancerul pulmonar, de intestine și de stomac fac cele mai multe victime, mulți dintre pacienți nereușind să învingă boala.

Marea Britanie se regăsește pe locul opt în clasament având cele mai multe diagnostice și, în același timp, are cea mai proastă performanță pentru mezoteliom, un cancer ce este cauzat de expunerea la azbest.

Printre altele, experții atrag atenția că numărul tipurilor de cancer cauzate de stilul de viață, precum dietă nesănătoasă și fumat, este în creștere, însă există un potențial crescut pentru prevenirea acestor forme de boli.

În anul 2016, la nivel internațional, au existat 17, 2 milioane de cazuri de cancer, cu 28 la sută mai multe decât în 2006, iar 8,9 milioane de persoane și-au pierdut viețile.

Ghinion teribil pentru Rihanna! Motivul halucinant pentru care i-a spus adio miliardarului arab! Cântăreața a fost dată ... La mulți ani! Alteța Sa Regală Principele Radu al României la a 58-a aniversare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x