Antena Căutare

Tragedie fără margini! Un băiețel de 1 an și 10 luni a murit după o intevenție chirurgicală banală într-o clinică privată din București. Familia este DEVASTATĂ

Un băiețel de 1 an și 10 luni a murit după o intevenție chirurgicală banală la o clinică privată din București. Familia este devastată și nu își revine din șoc. Baiețelul era nepotul unei jurnaliste cunoscute din Dâmbovita

Tragedie fără margini în casa cunoscutei jurnaliste din Dâmbovița, Mariana Ionescu. Nepoțelul ei în vârstă de 1 an și 10 luni a suferit o banală intervenție chirugicală pentru corectarea unei hernii inghinale.

Ștefan Alexandru a fost operat de hernie inghinală sâmbătă la prânz într-un spital privat din București. După trezirea din anestezie, copilul s-a simţit tot mai rău şi după câteva ore, micuțul a făcut stop cardiac. Părinţii susțin că medicii au reacţionat târziu şi au fost nevoiţi să cheme SMURD-ul, care a intrat în spitalul particular şi a preluat resuscitarea.

Familia plătise în avans pentru această intervenție suma de 11.500 lei. Sâmbătă la prima oră, părinţii au mers cu Ştefan la spitalul privat pentru o intervenţie programată de coborâre a unui testicul. Băieţelul a intrat în sala abia la prânz. Părinţii spun că, la o jumătate de oră de la ieşirea din operaţie, a fost scos din terapie intensivă. Era treaz, aparent efectul anesteziei trecuse. Ştefan i-a fost dat mamei în braţe, ca să îl ducă în salon.

Deși copilașul dădea semne de stări de somnolență, la mai mult de 1 oră de la intervenție (ora de aur) pentru a monitoriza pacientul după orice intervenție avută, doctorii și asistentele au considerat că starea apatică a băiețelului este normală. La o distanță de 4 etaje între camera copilului și secția de terapie intensivă a spitalului, tragedia avea loc să se întâmple.

Părinţii mărturisesc că au trecut minute întregi până când personalul de resuscitare al spitalului privat a venit de la etajul 6 la 2. Nu cu un aparat de defibrilare cardiacă, ci cu un balon de ventilare mecanică.

Andreea Duță, mama copilașului povestește că manevrele de resuscitare au fost foarte slabe, doctorii și asistentele s-au mobilizat greu și tremeurau din cazua emoțiilor. S-a anunțat SMURD-ul care a ajuns în 4 minute și care a preluat manevrele de resuscitare. Din păcate, micuțul a fost declarat decedat la miezul nopții.

Mama afirmă că: „Am încercat să vorbim cu conducerea spitalului. De trei ore nu ne bagă nimeni în seamă.”

Pentru a evita presa și pentru a nu da explicații, spitalul s-a închis pentru 3 ore. În ciuda pacienților care veneau la recepție, nu s-a găsit nicio persoană de contact care să se ocupe de aceștia.

Educație pentru DEMOCRAȚIE în școli, o necesitate URGENTĂ! 45 % dintre profesori susțin un regim DICTATORIAL în România.... Voiam să sparg totul şi să plec, nu mai rezistam. Eram ţintuit de un pat, cu zeci de aparate şi furtune care îmi intrau ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x