Antena Căutare

Vrei să conduci un scuter? Iată cum poți obține permisul

Te-ai întrebat vreodată cum poți obține și care este permisul pentru scuter? Ei bine, astăzi vei afla toate detaliile de care ai nevoie pentru a obține permisul pentru scuter.

Te-ai întrebat vreodată cum poți obține și care este permisul pentru scuter? Ei bine, astăzi vei afla toate detaliile de care ai nevoie pentru a obține permisul pentru scuter.

Până în anul 2013, puteai să conduci scuterul și fără permis, însă lucrurile s-au schimbat, iar în noul Cod Rutier s-a introdus obligativitatea de a obține permis de conducere pentru scuter.

Cei care dețin deja un permis de conducere, indiferent de categorie, pot conduce fără griji și scutere, conform reglementărilor privind circulația autovehiculelor pe drumurile publice.

Conform Codului rutier, cei care dețin permis de conducere categoria B pot conduce chiar și tricicluri, astfel, “permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile pentru triciclurile cu motor având o putere de peste 15kW, cu condiţia ca deţinătorii permiselor să aibă vârsta de 21 de ani împliniţi“

Pentru a putea conduce un scuter ai nevoie de permis de conducere categoria AM. Ce înseamnă acest lucru mai exact?

Categoria AM se adresează celor care conduc sau vor să conducă mopede sau scutere, care se definesc astfel: vehiculul cu două sau trei roți, a cărui viteză maximă, prin construcție, nu este mai mare de 25 km/h, dar nu depășește 45 km/h și care este echipat cu un motor cu ardere internă, cu aprindere prin scânteie, cu o capacitate cilindrică ce nu depășește 50 cmc sau cu un motor cu ardere internă, după caz, electric, a cărui putere nominală continuă maximă nu depășește 4 kw, iar masa proprie a vehiculului nu depășește 350 kg.

Durata unui curs pentru obținerea permisului de categorie AM, utilizat în conducerea scuterelor este de, minim, 14 zile.

Cursul este format din 24 de ore de pregătire teoretică și 8 ore de pregătire practică în poligon.

Proba teoretică constă într-un set de 20 de întrebări din legislație. Pentru a promova este nevoie să răspunzi corect la, cel puțin, 17 întrebări, în 20 de minute.

Proba practică constă în verificarea aptitudinilor în poligoanele special amenajate.

Pentru a te putea înscrie la cursurile de obținere a permisului categoria AM, trebuie să ai vârsta minimă de 16 ani și trebuie să prezinți următoarele documente: cazierul judiciar, fișa medicală, testarea psihologică, taxa de examen moto și taxa de permis.

Următorul pas, după ce ai obținut permisul pentru scuter, este să îți cumperi un scuter cu care te poți deplasa la serviciu, la școală sau oriunde ai nevoie.

Poți începe căutarea pe CarZZ.ro, unde găsești cele mai noi anunțuri cu scutere de vânzare. Prețurile pentru un scuter variază în funcție de marcă, anul de fabricație, dotări, etc. Pe CarZZ.ro găsești opțiuni pentru toate gusturile și buzunarele.

De exemplu:

Scuter Yamaha X Max din 2009, cu 21.000 km, întreținut foarte bine, cu un aspect impecabil. Prețul pentru acest scuter este de 1.790 euro.

Pentru o plimbare cu stil, poți alege varianta unui scuter Vespa Primavera 125 nou, cu sistem ABS, cu motor cilindru cu 3 supape, 4 timpi. Scuterul este dotat cu o cutie de viteze CVT automată, rezervor combustibil cu o capacitate de 8L și jante de 12 inch. Prețul pentru un astfel de scuter Vespa este de 3.400 de euro.

Pentru a descoperi toate ofertele cu scutere de vânzare, intră pe CarZZ.ro și alege-l pe cel care îți face cu ochiul.

3 lucruri pe care NU trebuie să le faci dacă vrei să vinzi o locuință... Calendar ortodox 20 septembrie: cinstirea Sfinților ocrotitori ai familiei creștine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x