Antena Căutare

Alertă ANM! Cod galben de ploi în mai multe orașe. Ce avertizări au emis meteorologii pentru astăzi

Meteorologii anunţă că, de joi seară, în judeţele Galaţi şi Tulcea vor fi ploi, însemnate cantitativ, şi se vor acumula chiar 30-40 de litri de apă pe metrul pătrat.

Alertă ANM! Cod galben de ploi în mai multe orașe. Ce avertizări au emis meteorologii pentru astăzi | Shutterstock

În schimb, în judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman este în vigoare un Cod galben de temperaturi ridicate, de până la 35 de grade. Vineri, Codul galben de temperaturi ridicate se va restrânge la şase judeţe din vest şi sud. În Bucureşti, vremea se va menţine călduroasă, cu temperaturi de până la 32 de grade, dar vor fi şi unele înnorări.

Alertă ANM! Cod galben de ploi în mai multe orașe. Ce avertizări au emis meteorologii pentru astăzi

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de averse însemnate cantitativ, valabilă de joi, de la ora 23.00, până vineri, la ora 15.00.

Citește și: Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii septembrie. Ce anunț au făcut meteorologii

Articolul continuă după reclamă

”În intervalul menţionat, în judeţele Galaţi şi Tulcea vor fi averse de ploaie însemnate cantitativ, iar mai ales prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 15...25 l/mp şi izolat de peste 30...40 l/mp”, au arătat meteorologii.

O altă atenţionare Cod galben, dar vizând temperaturi deosebit de ridicate, local caniculă şi disconfort termic ridicat, este valabilă joi, în judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman.

”În Banat, cea mai mare parte a Crişanei, sudul şi vestul Olteniei, precum şi în sud-vestul Munteniei, valorile termice se vor menţine deosebit de ridicate pentru această dată. Local va fi caniculă şi disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 şi 35 de grade”, a transmis ANM.

Vineri, va fi în vigoare un Cod galben privind temperaturi deosebit de ridicate în judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj.

Astfel, în Banat, cea mai mare parte a Crişanei, precum şi în sudul şi vestul Olteniei, valorile termice se vor menţine deosebit de ridicate pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 32 şi 34 de grade.

Citește și: Cod portocaliu și cod galben de caniculă! Ce zone sunt afectate de avertizarea ANM, după vremea ploioasă din ultimele zile

În zona municipiului Bucureşti, de joi, de la ora 10.00, până vineri, la ora 9.00, vremea se va menţine călduroasă. Cerul va avea înnorări trecătoare după-amiaza şi seara şi va fi mai mult senin în restul intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 30...32 de grade, iar cea minimă de 15...17 grade.

De vineri dimineaţă până sâmbătă, la ora 9.00, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru prima decadă a lunii septembrie. Cerul va fi temporar noros şi mai ales în cursul zilei vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă, în scădere faţă de ziua anterioară, va fi de 27...29 de grade, iar cea minimă de 16...17 grade.

Vezi cum va fi vremea de mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Prognoza meteo 6 septembrie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 7 septembrie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x