Antena Căutare

Anunțul ANM de ultimă oră. După ploi, urmează caniculă. Ce temperaturi se vor înregistra pe teritoriul țării

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au actualizat prognoza meteo pentru perioada următoare. După un interval de timp în care au predominat ploile torențiale și furtunile, se va instala canicula. Ce temperaturi mari vor fi resimțite pe teritoriul țării.

canicula temperaturi ridicate
Ce temperaturi se vor înregistra pe teritoriul țării în perioada următoare. După ploi, urmează caniculă | Shutterstock

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat că în perioada următoare, temperaturile vor fi caniculare, după ce ploile și-au făcut simțită prezența tot mai mult în ultimele zile. Iată cum se va schimba vremea începând cu finalul acestei săptămâni.

După o perioadă încărcată cu ploi torențiale și furtuni în mod predominant, meterologii au transmis că vremea se va schimba radical începând cu finalul acestei săptămâni. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunțat că, începând de joi, se vor înregistra temperaturi caniculare.

Citește și: Alertă meteo! Un nou ciclon a afectat mai multe țări din Europa. Ce se întâmplă acum în România

Vremea se va schimba radical în perioada următoare. Ne așteaptă temperaturi caniculare

„Din punct de vedere termic, de la o zi la alta, vremea e în încălzire, astfel încât în a doua parte a săptămânii, mai precis de joi, chiar vineri, să consemnăm deja primele zile cu temperaturi caniculare.

Aceste cantități mari de precipitații care mai vin și în zilele următoare vin în aceleași zone, pentru că avem imaginile de acolo de unde au fost înregistrate cele mai mari căderi de apă”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, pentru Antena 3 CNN.

Citește și: Cod galben de furtuni, descărcări electrice și grindină în 21 de județe și în municipiul București. Avertizarea meteorologilor

Temperaturile resimțite vor depăși valoarea de 35 de grade în următoarele zile

Potrivit declarațiilor făcute de directorul Administrației Naționale de Meteorologie, temperaturile în creștere, asociate și cu gradul mare de umezeală, va face ca temperaturile resimțite să depășească valoarea de 35 de grade.

„Vor fi temperaturile în creștere, disconfortul termic accentuat, pentru că temperaturile în creștere, asociate și cu gradul mare de umezeală, va face să resimțim cu mult peste 35 de grade, dar fenomenele de instabilitate pe parcursul după-amiezelor cu siguranță vor mai putea fi prezente la nivel local, pentru că atunci când vorbim și de temperaturi ridicate, asociate și cu un grad de mare de umezeală, sunt două ingrediente specifice care mai aduc convecții specifice sezonului în care ne aflăm, averse torențiale însoțite de vijelii și posibile căderi de grindină”, a mai explicat directorul ANM, Elena Mateescu, potrivit sursei anterior menționate.

Prognoza meteo 19 iunie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Cod galben de furtuni, descărcări electrice și grindină în 21 de județe și în municipiul București. Avertizarea meteorol...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x