Antena Căutare

Avertizare meteo de caniculă în România! Cod galben și portocaliu în mai multe zone din țară. Ce anunță meteorologii

Meteorologii anunță vreme caniculară pentru anumite zone din România. În plus, sunt în vigoare și avertizări meteo de tip Cod galben și Cod portocaliu de caniculă sau instabilitate atmosferică pentru anumite regiuni. Află ce anunță meteorologii pentru zilele următoare.

colaj foto cu termometru, oameni pe strada si cer innorat Galerie
Sunt în vigoare avertizări de caniculă pentru cea mai mare parte a ţării | sursa foto: Profimedia/shutterstock

Au fost emise mai multe avertizări de caniculă pentru mai multe regiuni, valabile de sâmbătă, 8 iunie 2024 și până marţi dimineaţă.

În plus, numeroase județe din țară, inclusiv Capitala, vor intra duminică dimineaţa sub Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat, avertizarea fiind valabilă până marţi dimineaţa. Urmează un weekend de foc, cu temperaturi ridicate.

Pentru unele zone va fi în vigoare și o avertizare meteo de Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată

Descoperă în rândurile de mai jos unde va fi vreme caniculară sau instabilitate atmosferică și ce anunță meteorologii pentru acest sfârșit de săptămână, dar și pentru începutul săptămânii viitoare.

Articolul continuă după reclamă

Avertizare meteo de caniculă în România! Cod galben și portocaliu în mai multe zone din țară. Ce anunță meteorologii2

Au fost emise mai multe avertizări de caniculă (Cod galben și Cod Portocaliu) pentru mai multe regiuni, valabile de sâmbătă, 8 iunie 2024 și până marţi dimineaţă.

Pentru unele zone va fi în vigoare și o avertizare meteo de Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă de la 8 iunie 2024, ora 12 și până la 8 iunie, ora 23:00.

Atenționare Cod galben de caniculă valabil de la 8 iunie 2024, ora 12 și până la 8 iunie, ora 21:00

Pe parcursul zilei de sâmbătă, în Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și sud-vestul Transilvaniei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, iar maximele se vor situa între 30 de grade în centrul țării și 36 de grade în sud, unde local va fi caniculă și disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități, arată meteoromania.ro.

Avertizare Cod Galben de temperaturi ridicate și disconfort termic, valabilă de la 9 iunie 2024, ora 10 până la 11 iunie, ora 10:00

”În intervalul menţionat în cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea continentală, nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei şi sudul Banatului se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa între 30 şi 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unităţi. Totodată, pe alocuri nopţile vor fi tropicale, temperaturile minime atingând şi depăşind uşor 20 de grade”, precizează meteorologii.

Avertizare Cod Portocaliu de caniculă, valabilă de la 9 iunie 2024, ora 10 și până la 11 iunie, ora 10:00

În intervalul menţionat în zona de câmpie şi podiş a Munteniei şi local în Oltenia, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, maximele se vor situa, în general, între 35 şi 37 de grade, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi”, precizează ANM.

Temperaturile se vor menţine deosebit de ridicate şi în zilele următoare, îndeosebi în regiunile sudice şi sud-estice.

Prognoza meteo 10 iunie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Vreme extremă în România! Cod portocaliu de furtuni și caniculă. Temperaturile vor ajunge până la 37 de grade Celsius...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 26 iunie 2024. Cum să gestionezi timpul liber al copiilor în vacanță
Super Neatza, 26 iunie 2024. Cum să gestionezi timpul liber al copiilor în vacanță Miercuri, 26.06.2024, 09:29
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x