Antena Căutare

Care este zona din România în care temperatura resimțită a ajuns la -32 de grade Celsius

Iarna și-a intrat în rol la sfârșitul lunii ianuarie 2022! Valorile termice au scăzut considerabil în ultima săptămână, iar meteorologi au anunțat că cea mai mică temperatura din acest an s-a resimțit la -32 de grade Celsius, în România.

Iarna și-a intrat în rol la sfârșitul lunii ianuarie 2022!

Shutterstock

Meteorologii au anunțat încă de pe 15 ianuarie 2022 că vremea se răcește brusc în toată țara, iar gerul își va face simțită prezența. Temperaturile au scăzut considerabil, mai ales nordul și centrul României.

Conform digi24.ro, termometrele de la stația meteorologică Iezer din Munţii Rodnei au înregistrat pe data de 24 ianuarie 2022 valori termice de -32 de grade Celsius, fiind cea mai scăzută temperatură din țară.

Citește și: Prognoza meteo 25 ianuarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Indicele de răcire (IR) a atins pragul de - 32 de grade la staţia meteo Iezer”, a spus Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, în urmă cu o zi, conform sursei citate mai sus.

Ce a anunțat Prefectura Maramureş despre temperaturile de -32 grade Celsius

Prefectura Maramureşului a fost cel care a anunțat pe toată lumea că vremea va fi deosebit de geroasă luni, pe parcursul zilei, dar și al nopții.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 si -5 grade, iar cele minime între -18 si -14 grade, izolat mai coborâte până spre -20 de grade. Izolat, în zonele joase, se va semnala ceaţă asociată cu depunere de chiciură. Gheaţa este prezentă la malul râurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cosau, Barsau, Lapus, Nistru, Suciu, Cavnic si Firiza. Curg sloiuri de gheaţă pe cursul râurilor Tisa, Iza, Mara şi Lăpuş”, a mai transmis Prefectura Maramureş, conform jurnalmm.

Citește și: Alertă ANM! Iarnă în toată regula la -17 grade Celsius. Meteorologii au anunțat cele mai scăzute temperaturi din luna ianuarie

Târgu Lăpuş este zona în care s-au înregistrat -20 de grade Celsius duminică și luni în prima parte a zilei. Totodată, zapada s-a depus luni într-un strat considerabil de aproximativ 55 cm la stația meteo Iezer, 43 cm în Pasul Gutâi, 40 cm la Băiuț, 39 cm la Cavnic, 30 cm în Baia Borșa, 29 cm la Poiana Borșa, 25 cm la Târgu Lăpuș, 17 cm la Ocna Șugatag, Baia Mare și Sighetu Marmației.

Prognoza meteo 25 ianuarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 26 ianuarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...
Culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare zodie. Ce spun specialiștii
Dacă vrei să afli care este culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare...
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023. Gemenii au așteptări de la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor au așteptări mari de la...
Parteneri
Motivul pentru care credem în horoscop. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x