Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

Alertă meteo! Este Cod galben de ninsori şi viscol în țară! Zonele afectate, în următoarele zile

O atenționare de Cod galben de ninsori şi viscol a fost emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), duminică, pentru mai multe zone din țară, aceasta urmând să fie valabilă timp de câteva zile. 

O atenționare de Cod galben de ninsori şi viscol a fost emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), duminică, pentru mai multe zone din țară, aceasta urmând să fie valabilă timp de câteva zile.

Potrivit ANM, precipitaţiile vor cuprinde vestul, nord-vestul şi centrul ţării.

Această atenționare de Cod galben este valabilă începând de duminică, ora 15.00, până marți, ora 08.00.

Potrivit ANM, în intervalul menționat, precipitațiile, în general moderate cantitativ, vor cuprinde vestul, nord-vestul și centrul țării.

În zonele de munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în Maramureș și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în regiunile vestice se vor semnala precipitații mixte. Izolat se va produce polei.

Vântul se va intensifica treptat în toate zonele de munte, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăși temporar 70...80 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

Intensificări vor fi și în restul țării, în noaptea de duminică spre luni (13/14 ianuarie) în regiunile vestice, iar pe parcursul zilei de luni (14 ianuarie), local și în cele sudice, centrale, estice și sud-estice, în general cu viteze de 45...55 km/h.

Marți (15 ianuarie) și miercuri (16 ianuarie) vântul va continua să sufle tare în toate zonele de munte, spulberând zăpada și viscolind ninsoarea, dar intensificări ale vântului vor fi local și temporar și în celelalte zone.

De asemenea, potrivit ANM, în a doua parte a nopții de duminică spre luni (13/14 ianuarie) și în cursul zilei de luni (14 ianuarie) în zona Munților Apuseni, în nordul Carpaților Orientali și local în zona înaltă din vestul Carpaților Meridionali, va ninge și local se vor cumula cantități de peste 20…25 l/mp, iar stratul de zăpadă va fi consistent.

Vântul va prezenta intensificări susținute, îndeosebi în zonele de creastă, unde rafalele vor depăși 90...100 km/h viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.

Ninsori, în general moderate cantitativ, vor fi și în Maramureș și local în nordul Transilvaniei.

Recomandari