Antena Căutare

Cod galben de vânt puternic și zăpadă viscolită. Rafale de vânt de 100 km/h în România

Cod galben de vânt puternic și zăpadă viscolită. Rafale de vânt de peste 100 km/h în România, prognozate de ANM (Administrația Națională de Meteorologie), în următoarele ore. 

Cod galben de vânt puternic și zăpadă viscolită. Rafale de vânt de 100 km/h în România
cod galben de vant puternic si zapada viscolita

Cod galben de vânt puternic și zăpadă viscolită. Rafale de vânt de peste 100 km/h în România, prognozate de ANM (Administrația Națională de Meteorologie), în următoarele ore.

ANM a emis cod galben de vânt puternic în șase județe din România. Codul galben de vânt puternic este un mesaj de vreme severă imediată pe care meteorologii l-au transmis încă de la primele ore ale dimineții.

Deși vremea s-a mai ameliorat în România, precipitațiile fiind mai reduse, nu scăpăm de vânt, iar în zonele înalte de munte, viscolul își face simțită prezența.

Codul galben de vânt puternic se manifestă până la ora 10.00 în următoarele județe: Prahova, Argeș, Dâmbovița, Caraș-Severin, Iași și Botoșani.

Cod galben de vânt puternic, emis de ANM

Se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de 90...110 km/h și zăpadă spulberată, în zonele din:

  • Județul Prahova: zona de munte de peste cota 1800 m,
  • Județul Argeş: zona de munte de peste cota 1800 m;
  • Județul Dâmboviţa: zona de munte de peste cota 1800 m;
  • Județul Caraş-Severin: zona de munte de peste cota 1800 m;

Se vor semnala intensificări locale ale vântului, cu viteze la rafală de 55...65 km/h și ploi în:

  • Județul Botoşani;
  • Județul Iaşi;

Cod galben de vânt puternic în România. Prognoza meteo generală a zilei

Vremea România, 8 mai 2019 - Miercuri atmosfera se va ameliora ca aspect, iar cerul va deveni mai mult senin în aproape toată țara. Doar la munte în cursul după-amiezii vor mai cădea cu totul izolat câteva averse slabe de ploaie. În noaptea de marți se pre miercuri, cerul se va mai însenina, fapt ce face ca în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei și nordul Moldovei, temperaturile minime să coboare, local, sub pragul înghețului, pe alocuri urmând să ajungă chiar și până la -5 grade Celsius.

Vântul va sufla moderat în Moldova, în estul Bărăganului și în Dobrogea și mai mult slab în celelalte zone ale țării. Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între 11 și 16 grade în Transilvania și Maramureș și 14-19 grade în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în Dealurile de Vest și în sudul Olteniei.

Aflați vremea detaliată pentru București și zona de munte, pentru miercuri, 8 mai 2019.

Vremea 8 mai 2019. Meteo București: scăpăm de ploi! Averse și frig la munte... Prognoza meteo ANM. De când se încălzește vremea în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x