Antena Căutare

Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat pe 20 și pe 21 iunie 2024. Ce zone sunt vizate de averitzarea meteo

Meteorolgoii anunță caniculă pe 20 și 21 iunie 2024, cu posibilitatea ca avertizările de disconfort termic să se prelungeasă și în următoarele zile.

femeie cu evantai Galerie
Se anunță zile fierbinți și nopți tropicale | Profimedia

Meteorolgoii au emis avertizări cod galben și cod portocaliu de val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat pentru data de 20 iunie.

Despre zonele vizate de cod galben, meteorologii spun:

„Valul de căldură va persista în Maramureș, Crișana, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în sudul Moldovei și local în Dobrogea, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și pe arii restrânse va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități”, au precizat meteorologii.

Cod portocaliu de caniculă pe 20 iunie

Articolul continuă după reclamă

Meteorologii au emis cod portocaliu de val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat pentru jumătate din țară, printre care și Capitala, pe 20 iunie 2024:

„Valul de căldură va continua să se intensifice, astfel încât în Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei și în sudul Transilvaniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa între 33 și 38 de grade, iar izolat se vor înregistra în jurul a 39 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, au anunțat meteorologii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe 21 iunie 2024, vremea continuă să fie caniculară.

Meteorologii au emis cod galben de val de căldură, disconfort termic ridicat

„Valul de căldură se va menține în Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia și Muntenia, unde temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local se va apropia și va atinge pragul critic de 80 de unități”, au anunțat meteorologii.

Cod portocaliu de caniculă pe 21 iunie

De asemenea, pe 21 iunie 2024 este în vigoare un cod portocaliu de val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat

„Valul de căldură va persista, astfel încât în Banat, în sudul Olteniei, în sud-vestul Munteniei, precum și în sudul Transilvaniei și al Crișanei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. În zilele viitoare valul de căldură se va extinde și intensifica”, au precizat meteorologii.

Dolj, Olt, Teleorman, Gorj, Covasna, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș-Severin sunt sub cod portocaliu de caniculă pe 21 iunie. Vezi harta aici!

Prognoza meteo 20 iunie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 21 iunie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 28 iunie 2024. Cum să eliberezi tensiunea acumulată în perioadele aglomerate prin terapie energetică
Super Neatza, 28 iunie 2024. Cum să eliberezi tensiunea acumulată în perioadele aglomerate prin terapie energetică Vineri, 28.06.2024, 11:19
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x