Antena Căutare

Vremea o ia razna! Viscol, ploi torențiale și vânt puternic, în România, în următoarele ore. Care sunt zonele afectate

Vremea continuă să fie capricioasă în prima săptămână a lunii mai, iar meteorologii au emis două avertizări de tip cod galben și cod portocaliu de vreme rea. Dacă la munte se va semnala viscol, în alte zone din țară vântul va sufla cu putere. 

Vremea o ia razna! Viscol, ploi torențiale și vânt puternic, în România, în următoarele ore. Care sunt zonele afectate
Vremea o ia razna! Viscol, ploi torențiale și vânt puternic, în România, în următoarele ore. Care sunt zonele afectate

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, avertizarea de tip cod galben este valabilă de miercuri de la ora 13:30, până joi, ora 21:00. În intervalul menționat, în zona montană înaltă, vântul va avea intensificări cu rafale de peste 90...100 km/h. Temporar, la altitudini de peste 1700 m, se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și local va fi viscol.
În Maramureș, Transilvania, Oltenia și sud-vestul Munteniei, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală ce vor depăși în general 55...65 km/h.

De asemenea, ANM a transmis și o informare meteo în care spun că, în același interval în cea mai mare parte a țării temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de peste 45...55 km/h.

La munte rafalele vor depăși 60...70 km/h și se vor semnala precipitații mixte. Local și temporar în nord, centru, est și sud-est va ploua moderat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică (averse ce pot avea și caracter torențial și descărcări electrice). În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și punctiform 30 l/mp.

Cod portocaliu de viscol, în zonele înalte de munte

ANM a emis și o altă serie de coduri galbene și portocaliu, valabile din această seară până joi, ora 21.00.

Astfel, în intervalul menționat, în zona montană înaltă, vântul va avea intensificări cu rafale de peste 90...100 km/h. Temporar, la altitudini de peste 1700 m, se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și local va fi viscol.

În Maramureș și în Transilvania, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală ce vor depăși în general 55...60 km/h.

În Oltenia, vestul Munteniei și în nordul și centrul Moldovei, local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală cuprinse, în general, între 55 și 65 km/h, mai ridicate în nordul Moldovei, unde se vor înregistra peste 70 km/h.

În zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală de 120...140 km/h, temporar va ninge slab, iar ninsoarea va fi viscolită. (cod portocaliu)

Cod portocaliu de viscol, în zona montană înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, până joi seară... În câteva ore, România a trecut prin mai multe anotimpuri. ANM anunță un nou val de ploi în aproape toată țara și ninsor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x