Antena Căutare

Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni. Avertisment important pentru cei care pleacă în vacanțe în perioada 9-21 iulie 2024

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni. Descoperă cum va fi vremea în perioada 9-21 iulie 2024. Informații importante pentru cei care urmează să plece în vacanță.

imagine cu harta romaniei si un chenar galben pe care scrie cu negru prognoza meteo 9-21 iulie Galerie
Descoperă cum va fi vremea în perioada 9-21 iulie 2024 | profimedia/shutterstock

Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni a fost actualizată și meteorologii au transmis un avertisment important pentru cei care pleacă în vacanță în perioada 9-21 iulie 2024.

Urmează o perioadă cu temperaturi ridicate, dar vor și zone în care se vor înregistra manifestări locale de instabilitate atmosferică va fi ridicată și ploi.

Descoperă în rândurile de mai jos cum va fi vremea în următoarele 13 zile

Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni. Descoperă cum va fi vremea în perioada 9-21 iulie 2024

Articolul continuă după reclamă

Marți, 9 iulie 2024, meteorologii au emis o avertizare de Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat. Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în cea mai mare parte a Moldovei și a Transilvaniei. Temperaturile maxime vor fi de 33...37 de grade și local de 38...39 de grade în regiunile sudice, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

De miercuri, 10 iulie 2024, valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi de 33...37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

În unele zone va fi în vigoare o avertizare meteo de Cod portocaliu de caniculă. În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum și în municipiul București valul de căldură va persista, va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 37...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade (noapte tropicală).

Descoperă în rândurile de mai jos prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni (perioada 9-21 iulie 2024).

Prognoza meteo Banat. Cum va fi vremea în perioada 9-21 iulie 2024

Pe parcursul primei săptămâni, valul de căldură va fi persistent, va fi caniculă, cu medii ale temperaturilor maxime de 35...38 de grade, valori izolat mai ridicate fiind posibile între 11 și 13 iulie. Nopțile vor deveni tropicale, minimele termice urmând a se situa între 20 și 24 de grade, în medie regională. După data de 15 iulie, este estimată o ponderare a regimului termic, totuși vor fi după-amiezi cu vreme local caniculară; temperaturile maxime vor fi de 32...35 de grade, iar minimele de 17...21 de grade, în medie regională. Regimul pluviometric va fi deficitar; în prima săptămână nu va ploua, apoi vor fi perioade în care probabilitatea pentru manifestări locale de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată.

Prognoza meteo Crișana. Cum va fi vremea în perioada 9-21 iulie 2024

În prima săptămână, valul de căldură va fi persistent și în intensificare, va fi caniculă, cu medii ale temperaturilor maxime de 35...37 de grade, valori local mai ridicate fiind posibile între 11 și 13 iulie. Nopțile vor deveni tropicale în mare parte a regiunii, minimele termice urmând a se situa între 20 și 23 de grade, în medie. După data de 15 iulie, este estimată o ponderare a regimului termic, totuși vor fi după-amiezi cu vreme caniculară la câmpie; temperaturile maxime vor fi de 31...35 de grade, iar minimele de 16...20 de grade, mediat regional. Regimul pluviometric va fi deficitar; în prima săptămână izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată, apoi vor fi perioade în care probabilitatea pentru manifestări locale de instabilitate atmosferică va fi ridicată.

Prognoza meteo Transilvania. Cum va fi vremea în perioada 9-21 iulie 2024

În prima săptămână, valul de căldură va fi în intensificare și va fi caniculă pe arii extinse îndeosebi în perioada 11-14 iulie; media temperaturilor maxime va fi de 33...37 de grade, iar a minimelor de 15...20 de grade. Din data de 15 iulie, este estimată o ponderare a regimului termic, totuși vremea va fi călduroasă în orele după-amiezilor; temperaturile maxime vor fi de 30...33 de grade, iar minimele de 14...18 grade, mediat regional. Regimul pluviometric va fi deficitar; în prima săptămână izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată, apoi vor fi perioade în care probabilitatea pentru manifestări locale de instabilitate atmosferică va fi ridicată.

Prognoza meteo Maramureș. Cum va fi vremea în perioada 9-21 iulie 2024

Pe parcursul primei săptămâni, valul de căldură va cuprinde toată regiunea și va fi în intensificare, astfel că în perioada 11-13 iulie, pe arii extinse, va fi caniculă; media temperaturilor maxime va fi de 32...36 de grade, iar a minimelor de 16...19 grade. Din data de 15 iulie, este estimată o ponderare a regimului termic, totuși vremea va fi local călduroasă în orele după-amiezilor; temperaturile maxime vor fi de 30...32 de grade, iar minimele de 14...17 grade, mediat regional. Regimul pluviometric va fi deficitar în prima săptămână când doar izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată, apoi vor fi perioade în care probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată.

Prognoza meteo Moldova. Cum va fi vremea în perioada 9-21 iulie 2024

Pe parcursul primei săptămâni, valul de căldură va fi persistent și în intensificare, canicula va cuprinde treptat toată regiunea, cu medii ale temperaturilor maxime de 35...38 de grade, valori izolat mai ridicate fiind posibile între 11 și 14 iulie în sud și în est. Nopțile vor deveni tropicale, minimele termice urmând a se situa între 19 și 23 de grade, în medie regională. După data de 15 iulie, este estimată o ponderare a regimului termic, totuși vor fi după-amiezi cu vreme local caniculară îndeosebi în sudul zonei; temperaturile maxime vor fi de 30...35 de grade, iar minimele de 17...20 de grade, în medie regională. Regimul pluviometric va fi deficitar în special în prima săptămână când doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Din data de 15 iulie, vor fi perioade în care probabilitatea pentru manifestări locale de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată.

Prognoza meteo Dobrogea. Cum va fi vremea în perioada 9-21 iulie 2024

În cea mai mare parte a intervalului, valul de căldură va persista, iar în partea continentală a regiunii va fi caniculă, cu temperaturi maxime în medie de 36...38 de grade; extrem de cald va fi și pe litoral unde în orele după-amiezilor se vor atinge valori de 32...35 de grade. Nopțile vor deveni tropicale, minimele termice urmând a se situa între 21 și 25 de grade, mediat regional. O ușoară ponderare a regimului termic este estimată pentru ultimele zile ale perioadei de referință, totuși vremea va râmâne local caniculară; temperaturile maxime vor fi de 32...35 de grade, iar minimele de 20...22 de grade, în medie. Regimul pluviometric va fi deficitar; ploi slabe, de scurtă durată vor fi posibile izolat în data de 10 iulie, iar probabilitatea pentru manifestări locale de instabilitate atmosferică va fi în creștere la finalul perioadei de referință.

Prognoza meteo Muntenia. Cum va fi vremea în perioada 9-21 iulie 2024

În cea mai mare parte a intervalului, valul de căldură va persista, iar între 10 și 15 iulie va fi deosebit de intens; media temperaturilor maxime va fi de 35...39 de grade, iar nopțile vor deveni tropicale, minimele termice urmând a se situa între 20 și 23 de grade, mediat regional. O ușoară ponderare a regimului termic este estimată pentru ultimele zile ale perioadei de referință, totuși vremea va râmâne local caniculară; temperaturile maxime vor fi de 33...35 de grade, iar minimele de 18...21 de grade, în medie regională. Regimul pluviometric va fi deficitar, ploile aproape vor lipsi până în data de 17 iulie, ulterior fiind posibile rmanifestări locale de instabilitate atmosferică.

Prognoza meteo Oltenia. Cum va fi vremea în perioada 9-21 iulie 2024

În cea mai mare parte a intervalului, valul de căldură va persista, iar între 10 și 15 iulie va fi deosebit de intens; media temperaturilor maxime va fi de 35...39 de grade, iar nopțile vor deveni tropicale, minimele termice urmând a se situa între 20 și 23 de grade, mediat regional. O ușoară ponderare a regimului termic este estimată pentru ultimele zile ale perioadei de referință, totuși vremea va râmâne local caniculară; temperaturile maxime vor fi de 33...35 de grade, iar minimele de 18...21 de grade, în medie regională. Regimul pluviometric va fi deficitar, manifestări locale de instabilitate atmosferică fiind posibile după data de 17 iulie, au informat cei de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), pe site-ul meteoromania.ro.

Prognoza meteo la munte. Cum va fi vremea în perioada 9-21 iulie 2024

Vremea va deveni deosebit de caldă, chiar călduroasă la altitudini mai joase în perioada 10-14 iulie. Media temperaturilor maxime va fi de 23...29 de grade, iar a minimelor de 12...18 grade. După data de 15 iulie, este estimată o ponderare a regimului termic, totuși vremea va rămâne caldă. Pe parcursul primei săptâmâni, regimul pluviometric va fi deficitar, averse slabe urmând a se semnala pe suprafețe restrânse, în orele după-amiezilor. Din data de 15 iulie va crește probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică.

Vezi cum va fi vremea de mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Alertă ANM! Cod galben de caniculă în toată România. Val de căldură în mai multe zone ale țării. Până când va ține avert... Prognoza meteo 10 iulie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile Vineri, 12.07.2024, 16:49
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x