Căutare Live

Prognoza meteo 18 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Miercuri, 18 august 2021, temperaturile ridicate vor persista, însă instabilitatea atmosferică își va face simțită prezența în jumătate din țară, acolo unde de vor înregistra averse cu carcater torențial șo vijelii.

Miercuri, 18 august 2021, temperaturile ridicate vor persista, însă instabilitatea atmosferică își va face simțită prezența în jumătate din țară

Profimedia

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări meteo: un cod galben de instabilitate atmosferică, dar și un cod portocaliu de instabilitate atmosferică, care se va manifesta sub forma unor averse torențiale însoțite de intensificări ale vântului, descărcări electrice, vijelii și posibil grindină. Alertele meteo sunt valabile în perioada 17 - 18 august.

Cerul se va menține variabil, iar vântul va sufla cu putere în mai multe regiuni ale țării.

"În intervalul menționat vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin intensificări ale vântului cu viteze de 50 - 60 km/h, pe alocuri vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Aceste fenomene se vor semnala pe parcursul zilei de marți (17 august) în regiunile vestice și nord-vestice, unde vor fi mai ales intensificări ale vântului, iar în seara și noaptea de marți spre miercuri (17/18 august) îndeosebi în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Oltenia. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 - 40 l/mp", au anunțat meteorologii despre codul galben de vijelii, conform meteoromania.ro.

Temperaturile maxime vor fi mult mai mici față de zilele precedente. Se vor înregistra între 22 - 33 de grade Celsius, în timp ce minimele vor avea 7 - 20 de grade Celsius.

Miercuri, 18 august, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei și la munte, vor exista perioade în care vântul va avea unele intensificări. Sunt nelipsite din aceste zone vijeliile, descărcările electrice, precipitațiile torențiale. Totodată, cantitățile de apă vor depăși 30 - 40 l/mp și izolat 50 - 60 l/mp, regiunile fiind sub cod portocaliu.

Prognoză meteo 18 august 2021, București

Duminică, 18 august 2021, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă a anulul și vor fi mai mici față de ziua precedentă. Vântul va sufla slab și moderat, iar cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară și noaptea.

Tmperaturile maxime se vor încadra între 32 - 33 grade Celsius, în timp ce minimele vor atinge 15 - 17 grade Celsius. Șansele de precipitații nu sunt unele foarte mari și nu este imposibil să avem parte de averse de scurtă durată spre seară.

Prognoză meteo 18 august 2021 pentru restul țării

Iată care sunt temperaturile maxime din principalele orașe ale țării:

Oradea – 25°C

Timișoara – 25°C

Citește și
colaj de imagini cu ioana tufaru la antena 1
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
colaj de imagini cu nutu si sile camataru
Ce fiică frumoasă are Nuțu Cămătaru. Oana Balint întoarce toate privirile cu atuurile sale fizice
Ce fiică frumoasă are Nuțu Cămătaru. Oana Balint întoarce toate privirile cu atuurile sale fizice
colaj macaulay culkin
Cine e și cum arată iubita lui Macaulay Culkin, actorul din filmul Singur Acasă. Ea este femeia cu care el are un băiețel
Cine e și cum arată iubita lui Macaulay Culkin, actorul din filmul Singur Acasă. Ea este femeia cu care el are un băiețel
Mai multe articole

Baia Mare – 22°C

Craiova – 32°C

Sibiu – 22°C

București – 33°C

Constanța – 28°C

Galați – 31°C

Brașov – 23°C

Miercurea Ciuc – 21°C

Iași – 22°C

Cluj-Napoca – 22°C

Suceava – 21°C

Vremea la munte, 18 august 2021

Ziua de miercuri aduce la munte instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și posibil grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 - 26 grade Celsius, iar minimele între 7 - 13 grade Celsius.

Se vor înregistra 9 grade Celsius în Ceahlău Toaca, 15 grade Celsius în Păltiniș, 18 grade Celsius în Stâna de Vale, iar 22 de grade Celsius în Sibiu.

Vremea la mare, 18 august 2021

Și pe litoral avem parte de o zi cu precipitații. Cerul se va menține senin în prima parte a zilei, însă în cea de-a doua parte vor apăre norii ce aduc averse însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Termometrul va indica valori maxime de până la 32 de grade Celsius și minime ce se vor situa între 17 - 20 de grade Celsius.

Prognoza meteo 17 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 5 septembrie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri