Antena Căutare

Prognoza meteo 18 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Miercuri, 18 august 2021, temperaturile ridicate vor persista, însă instabilitatea atmosferică își va face simțită prezența în jumătate din țară, acolo unde de vor înregistra averse cu carcater torențial șo vijelii.

O harta cu nori, fulg de zapada, soare. Se află pe drapelul româniei
Miercuri, 18 august 2021, temperaturile ridicate vor persista, însă instabilitatea atmosferică își va face simțită prezența în jumătate din țară | Profimedia

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări meteo: un cod galben de instabilitate atmosferică, dar și un cod portocaliu de instabilitate atmosferică, care se va manifesta sub forma unor averse torențiale însoțite de intensificări ale vântului, descărcări electrice, vijelii și posibil grindină. Alertele meteo sunt valabile în perioada 17 - 18 august.

Cerul se va menține variabil, iar vântul va sufla cu putere în mai multe regiuni ale țării.

"În intervalul menționat vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin intensificări ale vântului cu viteze de 50 - 60 km/h, pe alocuri vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Aceste fenomene se vor semnala pe parcursul zilei de marți (17 august) în regiunile vestice și nord-vestice, unde vor fi mai ales intensificări ale vântului, iar în seara și noaptea de marți spre miercuri (17/18 august) îndeosebi în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Oltenia. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 - 40 l/mp", au anunțat meteorologii despre codul galben de vijelii, conform meteoromania.ro.

Temperaturile maxime vor fi mult mai mici față de zilele precedente. Se vor înregistra între 22 - 33 de grade Celsius, în timp ce minimele vor avea 7 - 20 de grade Celsius.

Miercuri, 18 august, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei și la munte, vor exista perioade în care vântul va avea unele intensificări. Sunt nelipsite din aceste zone vijeliile, descărcările electrice, precipitațiile torențiale. Totodată, cantitățile de apă vor depăși 30 - 40 l/mp și izolat 50 - 60 l/mp, regiunile fiind sub cod portocaliu.

Prognoză meteo 18 august 2021, București

Duminică, 18 august 2021, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă a anulul și vor fi mai mici față de ziua precedentă. Vântul va sufla slab și moderat, iar cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară și noaptea.

Tmperaturile maxime se vor încadra între 32 - 33 grade Celsius, în timp ce minimele vor atinge 15 - 17 grade Celsius. Șansele de precipitații nu sunt unele foarte mari și nu este imposibil să avem parte de averse de scurtă durată spre seară.

Prognoză meteo 18 august 2021 pentru restul țării

Iată care sunt temperaturile maxime din principalele orașe ale țării:

Oradea – 25°C

Timișoara – 25°C

Baia Mare – 22°C

Craiova – 32°C

Sibiu – 22°C

București – 33°C

Constanța – 28°C

Galați – 31°C

Brașov – 23°C

Miercurea Ciuc – 21°C

Iași – 22°C

Cluj-Napoca – 22°C

Suceava – 21°C

Vremea la munte, 18 august 2021

Ziua de miercuri aduce la munte instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și posibil grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 - 26 grade Celsius, iar minimele între 7 - 13 grade Celsius.

Se vor înregistra 9 grade Celsius în Ceahlău Toaca, 15 grade Celsius în Păltiniș, 18 grade Celsius în Stâna de Vale, iar 22 de grade Celsius în Sibiu.

Vremea la mare, 18 august 2021

Și pe litoral avem parte de o zi cu precipitații. Cerul se va menține senin în prima parte a zilei, însă în cea de-a doua parte vor apăre norii ce aduc averse însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Termometrul va indica valori maxime de până la 32 de grade Celsius și minime ce se vor situa între 17 - 20 de grade Celsius.

Prognoza meteo 17 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Cod portocaliu de caniculă și vijelii! Zonele în care temperaturile vor ajunge până la 40 de grade Celsius...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x