Antena Căutare

Prognoza Meteo, 18 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Meteorologii anunță că valul de căldură se va intensifica în Banat, Oltenia, sud-vestul Munteniei și în Crişana, până pe 25 iulie. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în Lunca Dunării. Cum va fi vremea astăzi, 18 iulie 2021.

Harta Romaniei cu simboluri ale vremii
Prognoza Meteo, 18 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi | Profimedia

Prognoza Meteo, 18 iulie 2021. Meteorologii au emis o avertizare de caniculă în mai multe regiuni ale României. Astăzi, 18 iulie 2021, vremea va fi caniculară în București, temperaturile pot ajunge și la 36 de grade Celsius.

Prognoza Meteo, 18 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică de cod galben. Fenomene care vor apărea: val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă.

Zonele afectate de această atenționare meteorologică de cod galben sunt județele: Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Brăila, Tulcea, Ialomița, Călărași, Constanța, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Dâmbovița, București, dar și regiuni mari din județele Vâlcea, Argeș, Prahova, Vrancea, Vâlcea, Buzău, Mehedinți, Gorj, Suceava, Neamț, Bacău.

În sudul și estul României, valul de căldură va persista și va fi caniculă, iar disconfortul termic se va menține accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local, disconfortul termic va fi ridicat și în restul teritoriului, mai ales astăzi. Pe arii restrânse se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică în regiunile vestice, centrale și nordice.

Vremea în București duminică, 18 iulie 2021

În București, conform Administrației Naționale de Meteorologie, se vor înregistra temperaturi foarte ridicate, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Vântul va sufla moderat ziua și slab, noaptea.

Temperatura maximă care va fi înregistrată în cursul zilei de astăzi, în București, va fi în jurul valorii de 36 de grade Celsius, iar minima va fi cuprinsă între 19-21 de grade Celsius.

Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM, în zilele următoare

Vremea, în Banat

După zilele caniculare, ulterior, valorile termice vor marca o scădere și vremea se va răcori, astfel încât, până pe 25 iulie, temperaturile, în Banat, vor fi cuprinse între 28 și 31 de grade și temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 17 grade.

Vremea, în Crișana

Și în Crișana, temperaturile vor scădea treptat. Inclusiv astăzi, 18 iulie 2021 și până pe 25 iulie 2021, vor fi temperaturi maxime de 28...30 de grade, în medie. Vor fi temperaturi minime ridicate noaptea, când se vor întregistra 18...20 de grade, și mai scăzute, spre 17 grade, până spre 25 iulie 2021. În intervalul 18 - 25 iulie, probabilitatea pentru ploi de scurtă durată se va menține ridicată.

Vremea, în Transilvania

Vremea s-a răcorit în Transilvania. Astăzi, 18 iulie 2021, și până pe 25 iulie, maximele zilei se vor situa în jurul unei valori medii de 28 de grade, iar temperaturile minime vor fi de 15...16 grade. Ploi pe arii extinse și local mai însemnate cantitativ se vor semnala inclusiv astăzi, până pe 20 iulie, apoi doar izolat vor mai fi ploi de scurtă durată.

Vremea, în Maramureș

După o perioadă caniculară, vremea s-a răcorit și în Transilvania, iar maximele diurne se vor situa, în medie, între 27 și 29 de grade până pe 25 iulie. Și în următoarele zile, probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi ridicată.

Vremea, în Moldova

Începând de mâine, 19 iulie 2021 și până pe 25 iulie 2021, temperaturile din timpul zilei se vor situa în medie în jurul valorii de 30 de grade. O să plouă, local, între 18 - 20 iulie, dar ploi izolate, de scurtă durată, pot apărea pe arii restrânse și în celelalte zile, cu precădere în cursul după-amiezelor.

Vremea, în Dobrogea

Valorile termice nu vor avea variații importante în Dobrogea, astfel că se vor înregistra maxime medii de 29...31 de grade, ce vor caracteriza o vreme călduroasă, cu cele mai ridicate valori în zona de litoral. Vor apărea ploi, local, începând de astăzi, 18 iulie, și până pe 22 iulie.

Vremea, în Muntenia

După zile întregi caniculare, minimele termice vor avea variații nesemnificative și vor fi cuprinse în medie între 17 și 20 de grade. Averse se vor semnala pe arii mai extinse și în perioada 18-21 iulie, când vor putea fi izolat și însemnate cantitativ, dar ploi de scurtă durată pot apărea pe arii restrânse și în restul intervalului, cu precădere în cursul după-amiezelor.

Vremea, în Oltenia

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în perioada 18-21 iulie în Oltenia, când pe arii extinse se vor semnala averse, local însemnate cantitativ, dar ploi în general slabe pot apărea pe arii restrânse și în ultimele zile ale intervalului.

Prognoza Meteo, 17 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Alertă ANM! Cod galben de averse cu caracter torențial, vijelii și grindină. Meteorologii au emis și un cod galben de ca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x