Antena Căutare

Prognoza Meteo, 27 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Marți, 27 iulie 2021, meteorologii au anunțat vreme caniculară în aproape toată țara și temperaturi de aproape 40 grade Celsius la umbră.

O harta cu nori, fulg de zapada, soare. Se află pe drapelul româniei Galerie
Marți, 27 iulie 2021, meteorologii au anunțat vreme caniculară în aproape toată țara și temperaturi de aproape 40 grade Celsius la umbră. | Profimedia

Ne așteptă câteva zile cu vreme fierbinte. Avem valabilă și o avertizare de cod galben de caniculă, valul de căldură se va extinde prin vestul, sudul și estul țării. Vom avea parte de temperaturi foarte ridicate, maximele se vor încadra între 33 - 40 de grade Celsius, însă aceste valori se vor înregistra la umbră.

Disconfortul temic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezează (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Codul galben este valabil până sâmbătă, dar căldura va persista și în zilele următoare.

Prognoza Meteo, 27 iulie 2021, Muntenia

În Muntenia temperaturile ajung până la 37 - 38 de grade Celsius. O să avem parte de arșiță astăzi, soarele va fi foarte puternic. Pe suprafețele foarte mici, în zonele mai înalte, după-amiază este posibil să apară averse însoțite de descărcări electrice.

Prognoza Meteo, 27 iulie 2021, Oltenia

Prin Oltenia soarele va fi și mai puternic, iar temperaturile ajung până la 38 - 39 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin, iar în zona mai înaltă sunt așteptate precipitații de scurtă durată în această după-amiază.

Prognoza Meteo, 27 iulie 2021, Banat

În Banat vremea se menține caniculară astăzi și atmosfera va fi sufocantă. Temperaturile ajung până la 37 de grade Celsius, însă doar izolat sunt așteptate aversele însoțite de descărcări electrice.

Prognoza Meteo, 27 iulie 2021, Crișana

În Crișana vor fi și condiții de grindină, dar temperaturile vor ajunge până la 37 - 38 de grade Celsius. Disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezează (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Prognoza Meteo, 27 iulie 2021, Maramureș

Temperaturi în creștere găsim și în Maramureș. Valorile termice ajung până la 34 de grade Celsius, însă canicula își va face simțită prezența. După-amiază este posibil să apară și ploile de scurtă durată.

Prognoza Meteo, 27 iulie 2021, Transilvania

În Transilvania avem parte de atmosferă călduroasă și caniculă. După-amiază se mai înmulțtesc norii, iar ploile vor veni peste temperaturile foarte ridicate. Aversele vor fi zgomotoase și vor apărea și condiții de grindină.

Prognoza Meteo, 27 iulie 2021, Moldova

Și în Moldova avem parte de o zi cu temperaturi ridicate. Valorile termice se vor încadra între 31 - 35 de grade Celsius. Atmosfera va fi ua liniștită, doar în zona montană se vor înregistra precipitații însoțite de desărcări electrice.

Prognoza Meteo, 27 iulie 2021, Dobrogea

În Dobrogea temperaturile vor fi ridicate astăzi. Valorile termice se vor situa între 29 - 34 de grade Celsius. Nici vântul nu va răcori atmosfera, va sufla cel mult moderat.

Prognoza meteo 27 iulie 2021 în principalele orașe din țară

Baia Mare - 33 grade

Oradea – 35 grade

Suceava – 31 grade

Cluj Napoca – 32 grade

Miercurea Ciuc – 31 grade

Iași – 34 grade

Timișoara – 37 grade

Sibiu – 33 grade

Brașov – 32 grade

Galați – 34 grade

Craiova – 37 grade

București – 36 grade

Constanța – 30 grade

Un val de caniculă lovește din nou România! Temperaturile ar putea ajunge până la 40 de grade la umbră. Care sunt zonele... Alertă ANM! Cod portocaliu de caniculă în Bucureşti şi în alte 6 judeţe. Zonele afectate de temperaturi de până la 40 de...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x