Prognoza Meteo, 28 martie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

În acest final de weekend, vremea se va menține caldă, însă vor apărea precipitații în anumite zone ale țării.

În acest final de weekend, vremea se va menține caldă, însă vor apărea precipitații în anumite zone ale țării

Profimedia

Duminică, 28 martie 2021, vremea rămâne la fel de frumoasă, iar cerul va fi predominant însorit în mai multe regiuni ale României, mai puțin în nordul, centru și nord-estul țării, unde vor apărea precipitații slabe.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță temperaturi mai ridicate față de cele de la începutul săptămânii, iar vântul va sufla slab și moderat. Vremea va rămâne la fel de călduroasă, iar temperaturile maxime se vor încadra între 16-18 grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între -3 și 4 grade Celsius. De asemenea, în Dobrogea, Bucovina și Moldova vor exista șanse de ploaie.

Prognoză meteo 28 martie 2021 București

Deși în mai multe zone ale țării își vor face apariția precipitațiile, se pare că în București cerul se va menține parțial înnorat, însă sunt șanse reduse de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, mai exact cu 18 km/h. Duminică, temperaturile maxime în capitală se vor încadra între 16-18 grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între 4-6 grade Celsius.

În București, temperaturile se apropie de cele normale ale acestei perioade ale anului, iar de săptămâna viitoare vreme se va încălzi și soarele își va face apariția mai des pe cer.

Prognoză meteo 28 martie pentru restul țării

Iată care sunt temperaturile maxime de duminică din principalele orașe ale țării:

Oradea – 13°C

Timișoara – 13°C

Baia Mare – 11°C

Craiova – 18°C

Sibiu – 12°C

București – 18°C

Constanța – 12°C

Galați – 16°C

Brașov – 7°C

Miercurea Ciuc – 6°C

Iași – 12°C

Cluj-Napoca – 10°C

Suceava – 7°C

Vremea la munte

Acest final de weekend vine cu temperaturi normale în zonele montane, dar și cu 70% șanse de precipitații. Începutul zilei de duminică aduce cu el un cer noros, iar după-amiază ploaie, care se va termina seara.

Temperaturile maxime la munte se vor situa între 7-9 grade Celsius, iar minimele vor atinge -6 și 0 grade Celsius. Vântul va sufla cu 13 km/h și nu își va face simțită prezența decât la altitudinile înalte.

Vremea la mare

Ziua de duminică aduce cu ea ploaie slabă și la malul mării, șansele de precipitații fiind de 20%. Vântul va bate slab și moderat, va ajunge la 10 km/h, iar temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 14 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor fi situate între 5 și 7 grade Celsius.

În Constanța, de dimineață și până seara soarele va sta ascuns în spatele norilor, însă își va face apariția la începutul următoarei săptămâni.

Ultimele știri