Antena Căutare

Prognoza meteo 3 iulie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru miercuri, 3 iulie 2024. Descoperă cum va fi vremea în România.

Prognoza meteo 3 iulie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru miercuri, 3 iulie 2024. Descoperă cum va fi vremea în România. | Shutterstock.com

Mai multe judeţe, inclusiv Capitala, se află de marţi până miercuri dimineaţă, sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică, în acelaşi interval, mai mult de jumătate de ţară aflându-se sub cod portocaliu de vijelii, anunţă meteorologii, care au actualizat prognozele. De asemenea, Bucureştiul şi 15 judeţe se află sub atenţionare cod galben de caniculă.

Descoperă previziunile complete ale meteorologilor despre ziua de miercuri, 3 iulie 2024. Iată câte grade se vor înregistra.

Prognoza meteo 3 iulie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

În ţară, vremea va fi în general instabilă şi se va răcori simţitor şi în jumătatea de sud-est a ţării, iar temperaturile vor continua sã scadă şi în celelalte zone.

Articolul continuă după reclamă

Temporar vor fi înnorări accentuate, iar în majoritatea regiunilor vor fi averse, local însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului; izolat vor fi căderi de grindină, iar în est-sud-est vor fi posibile vijelii.

Citește și: Alertă ANM! Cod galben de caniculă în aproape toată țara. Unde se vor înregistra până la 37 de grade Celsius

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi însemnate de apă. Probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi mai mică în zonele de câmpie din Banat şi Oltenia, precum şi pe litoral.

Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 29 de grade, izolat mai ridicate în Bărăgan şi Podişul Dobrogei (pânã în jurul a 33 de grade), dar şi uşor mai mici în nord-nord-vest; minimele termice vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade, mai ridicate pe litoral.

Vremea în București, 3 iulie 2024

În Bucureşti, vremea se va răcori simţitor comparativ cu zilele anterioare, astfel că temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate mai ales pe parcursul zilei, când vor fi averse, descărcări electrice şi posibil intensificări de scurtă durată ale vântului.

Citește și: Ce anunță meteorologii despre luna iulie 2024. De ce va fi o perioadă atipică - prognoza meteo pe săptămâni

Vezi cum va fi vremea de mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Prognoza meteo 2 iulie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 4 iulie 2024 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 3 iulie 2024. Maria și Ștefan, escapadă romantică la munte. Ce declarații și-au făcut cei doi îndrăgostiți
Mireasa Sezonul 9, 3 iulie 2024. Maria și Ștefan, escapadă romantică la munte. Ce declarații și-au făcut cei doi îndrăgostiți Miercuri, 03.07.2024, 16:45
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x