Antena Căutare

Prognoza meteo 31 iulie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Duminică, vremea se va caracteriza prin instabilitate atmosferică. Descoperă ce anunță meteorologii în prognoza meteo pentru 31 iulie 2022.

Contur de harta Romaniei, cu diferite fenomene meteorologice
Meteorologii au anunțat ce surprize aduce prognoza meteo pentru duminică, 31 iulie 2022 | sursa foto: Profimedia

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză meteo pentru duminică, 31 iulie 2022.

Prognoza meteo ANM pentru duminică, 31 iulie 2022

În a două jumătate de est a României, vremea va fi instabilă și se vor putea observa înnorări accentuate, averse cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și, în zone restrânse, nu este exclus să avem parte inclusiv de grindină. Vor exista și zone cu ploi torențiale, dar acest lucru se va întâmpla pe intervale de timp de scurtă durată. Cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Citește și: Cum va fi vremea în august, luna preferată a românilor pentru concedii în țară. Temperaturile scad brusc

În restul țării, cerul rămâne variabil, cu cer ce va prezenta înnorări, posibile averse cu descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Meteorologii eu emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuate valabilă până duminică dimineața pentru 25 de județe, plus o avertizare de Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru 17 judeţe şi Bucureşti, valabilă până duminică seara.

Prognoza meteo ANM pentru București, duminică, 31 iulie 2022

În București, potrivit prognozei meteo ANM, vremea se va menține destul de instabilă, dar un lucru bun este faptul că valorile termice se vor situa la valori ceva mai mici față de intervalul precedent. Am putea să avem parte de înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 16...17 grade.

Prognoza meteo ANM pentru la munte, duminică, 31 iulie 2022

Și aici vremea va fi destul de instabilă și temperaturile vor avea tendința să scadă în mai toate zonele montane. Vor apărea intensificări ale vântului, averse, descărcări electrice, înnorări accentuate și, în unele locuri, nu este exclus să apară chiar grindina și ploile cu caracter torențial, dar de scurtă durată.

Prognoza meteo ANM pentru la mare, duminică, 31 iulie 2022

La mare, prognoza meteo anunță tot vreme instabilă, cu cer ce va prezenta înnorări și posibile averse cu descărcări electriice și intensificări ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 31 de grade, iar cele minime între 20 și 22 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 24 și 27 de grade.

Prognoza meteo pentru săptămâna viitoare (1-8 august 2022)

În săptămâna 1-8 august, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice și nord-vestice.

Alertă ANM! Cod galben și portocaliu caniculă, disconfort termic ridicat și instabilitate atmosferică. Ce zone sunt viza... Prognoza meteo 1 august 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x