Prognoza meteo ANM. De când se încălzește vremea în România

Prognoza meteo ANM. De când se încălzește vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie, ANM, a emis o nouă prognoză meteo pentru următoarea perioadă. potrivit acesteia, în următoarele trei săptămâni, vremea se va încălzi, iar precipitațiile vor scădea cantitativ. 

Prognoza meteo -vremea in Romania

Prognoza meteo până pe 3 iunie. De când se încălzește vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie, ANM, a emis o nouă prognoză meteo pentru următoarea perioadă. potrivit acesteia, în următoarele trei săptămâni, vremea se va încălzi, iar precipitațiile vor scădea cantitativ.

După mai multe zile cu ploi și chiar ninsori în mai multe regiuni din țară, în luna mai, mulți dintre noi ne întrebăm când se încălzește vremea în 2019.

Potrivit prognozei meteo, începând de la jumătatea lunii mai, vremea se va încălzi în majoritaea regiunilor țării, temeparturile atingând în unele zile chiar și 30 de grade, dar, cu toate astea, nu vom scăpa de ploi până spre începutul lunii iunie.

Prognoza meteo pentru săptămâna 13.05.2019 – 20.05.2019

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales în regiunile vestice și sud-vestice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice și la munte.

Vremea în săptămâna 20.05.2019 – 27.05.2019

Temperatura medie a aerului va avea valori ce se se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a teritoriului.

Vremea în săptămâna 27.05.2019 – 03.06.2019

Valorile termice estimate pentru această săptămână se vor situa în jurul celor specifice acestei perioade. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de ceea ce ar trebui să se înregistreze în mod normal în acest interval.

Prognoza meteo pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate pe un interval atât de îndelungat.

Vremea în România - Vară cu fenomene extreme

Citește și
alec baldwin sta pe un scaun si are un microfon
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
audrey-kevin-colaj
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
colaj de imagini cu alec baldwin si halyna hutchins
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Mai multe articole

Anotimpul cald va fi tot mai lung şi plin de fenomene extreme. Excesul de apă, însă, ar putea reface echilibrul de umiditate din sol, după ce în 2018 am avut patru luni de secetă.

2019 va fi un an al fenomenelor extreme dictate de o creştere a temperaturii medii anuale. Cu alte cuvinte, vremea se încălzeşte, iar vara câştigă mai multe luni.

Vremea în România - Toamnă secetoasă

Potrivit estimărilor, toamna va fi una secetoasă, iar iarna va alterna între zile cu viscol şi ger şi perioade cu temperaturi de primăvară. Aerul rece polar va coborî tot mai des spre ţara noastră şi, când va întâlni aerul umed mediteranean, va aduce ninsori şi viscol. Vremea va influenţa radical şi agricultura, precum și structura anotimpurilor.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri