Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:00Chefi la cutite

România, lovită de viscol, în luna mai. Zonele din țară în care zăpada s-a așternut ca-n mijlocul iernii: ”Stratul de omăt a ajuns la 136 de centimetri”

Vremea s-a răcit drastic în ultimele zile, în România, iar în anumite zone din țară a nins ca-n mijlocul iernii, drumarii fiind nevoiți să intervină de urgență. 

România, lovită de viscol, în luna mai. Zonele din țară în care zăpada s-a așternut ca-n mijlocul iernii

Temperaturile scăzute din termometre au adus ninsori abundente în mai multe regiuni din țară, între care și în județul Harghita. Acolo, s-a așternut un strat însemnat de zăpadă, motiv pentru care drumarii au intervenit pentru deszăpezire.

”Pe drumurile de munte din centrul ţării avem parte de o zi de iarnă adevărată. În acest moment, ninge pe Transfăgărăşan, în zona Bâlea Lac şi pe mai multe sectoare de drum din judeţul Harghita. DRDP Braşov acţionează cu utilajele proprii pentru curăţarea carosabilului”, a transmis, joi, DRDP Braşov, potrivit News.ro.

Conform meteorologilor, la această oră, în judeţul Sibiu, la Bâlea Lac, ninge, temperatura este de minus 3,6 grade, iar stratul de zăpadă măsoară 136 de centimetri.

De asemenea, pe carosabil, până la Bâlea Cascadă unde drumul este deschis traficului, este zăpadă frământată de 1 - 3 centimetri.

Cod portocaliu de vânt puternic și ninsori

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip cod portocaliu de vreme rea, ce este valabilă astăzi, între orele 02:00-21:00. În acest interval, în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală de 120...140 km/h, temporar va ninge slab, iar ninsoarea va fi viscolită.

Recomandari