Antena Căutare

Temperaturi record în Europa, pentru luna ianuarie 2023. Unde s-au resimțit 25 de grade Celsius

Temperaturile pentru luna ianuarie 2023 au atins maximul istoric în mai multe țări din Europa.

oameni pe plaja in spania in ianuarie 2023 Galerie
Temperaturi record în Europa, pentru luna ianuarie 2023. Unde s-au resimțit 25 de grade Celsius | Profimedia

Recordurile naționale au fost doborâte în opt țări, iar cele regionale în alte trei state, notează BBC.com.

Citește și: ANM a emis prognoza meteo pentru intervalul 2-15 ianuarie 2023. Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni și când se răcește

Temperaturi record în Europa, pentru luna ianuarie 2023. Unde s-au resimțit 25 de grade Celsius

În Varșovia, capitala Poloniei, a fost înregistrată o temperatură de 18,9 grade Celsius duminică, în timp ce în Bilbao, Spania, locuitorii s-au bucurat de cele 25,1 grade Celsius, cu 10 grade peste medie.

Dacă europenii au parte de vreme blândă, America de Nord se confruntă cu furtuni puternice și o iarnă geroasă, în timp ce frigul a răpus peste 60 de oameni.

Temperaturile din Olanda, Liechtenstein, Lituania, Letonia, Cehia, Polonia, Danemarca și Belarus au doborât recordurile naționale.

Citește și: Prognoza meteo 4 ianuarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Recordurile stațiilor au fost doborâte și în Germania, Franța și Ucraina, mai arată sursa citată.

Temperatura înregistrată la Varșovia, la 1 ianuarie 2023, a fost cu patru grade Celsius mai mult decât recordul stabilit în luna anterioară, iar cel mai mare record al Belarusului a fost de 16,4 grade Celsius, cu aproximativ 4,5 grade Celsius peste recordul anterior.

În Spania, temperaturile de Anul Nou în Bilbao au fost echivalente cu media din luna iulie.

Recordurile se pot doborî oricând, însă este total neobișnuit ca diferența dintre ele să fie atât de mare.

În Elveția, temperaturile au ajuns la 20 de grade Celsius, iar vremea caldă a afectat stațiunile de schi din Alpi, care s-au confruntat cu lipsa zăpezilor.

Citește și: Cum va fi vremea până pe 23 ianuarie 2023. Temperaturi anormal de ridicate în zone unde ar trebui să fie cel mai frig

Vremea călduroasă nu este peste tot în Europa. Totuși, sunt așteptate temperaturi mai reci și ninsoare în anumite părți ale Scandinaviei, iar în Moscova este de așteptat să scadă la -20 de grade Celsius până în weekend.

Recent, Regatul Unit, Irlanda, Franța și Spania au declarat că anul 2022 a fost cel mai cald din istoria măsurătorilor meteorologice.

În Marea Britanie, în fiecare lună, cu excepția lunii decembrie, a fost mai cald decât media. În decembrie, localnicii au avut parte de ninsoare în unele zone, deși condițiile sunt în continuare blânde.

Valurile de căldură au devenit mai frecvente, mai intense și durează mai mult din cauza schimbărilor climatice induse de om, scrie BBC.

Cu toate acestea, evenimentele din această iarnă nu au același impact ca valurile de căldură din timpul verii, ceea ce poate duce la un număr mai mare de decese.

Prognoza meteo 5 ianuarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 6 ianuarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x