Antena Căutare

Un val de caniculă lovește din nou România! Temperaturile ar putea ajunge până la 40 de grade la umbră. Care sunt zonele afectate

Vin zile de foc pentru România! Meteorologii averizează că urmează un val de căldură greu de suportat, disconfort termic ridicat şi caniculă. Temperaturile vor porni de 34 de grade Celsius și vor crește până la 40 de grade la umbră. Care sunt zonele cel mai afectate.

Vremea Galerie
Meteorologii au anunțat temeperaturi greu e suportat și caniculă în anumite zone ale țării. | shutterstock

Meteorologii au anunțat că până la finalul lunii iulie se va înregistra un val de căldură, disconfort termic ridicat şi caniculă.

”În cea mai mare parte a ţării, în ultimele zile ale lunii iulie, valul de căldură se va extinde şi se va intensifica treptat, disconfortul termic va creşte, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi”, a transmis, luni, ANM.

Ce zone sunt cel mai afectate de temperaturile extreme. Nopțile vor fi dificil de suportat

Meteorologii anunţă că, în regiunile vestice, sudice şi local în restul teritoriului va fi caniculă.

”Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 şi 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia şi Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade”, au mai precizat meteorologii, potrivit news.ro.

„Chiar de la începutul acestei săptămâni vorbim de o vreme călduroasă în cea mai mare parte a țării și dacă mâine (n.r luni) considerăm că vremea va fi caniculară în Banat, Crișana, Oltenia, în vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei - acolo unde și disconfortul termic va fi accentuat, (...) de marți valul de căldură se va intensifica în partea de vest, sud, local în restul teritoriului, iar la mijlocul săptămânii să vorbim deja de val de căldură persistent, nu în ultimul rând, temperaturile resimțite să fie semnificative”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, pentru Digi24.

Citește și: Prognoza Meteo, 26 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Încă de la început de săptămână se vor înregistra în partea de vest și sud-vest a țării valori de temperatură de 35-36 de grade, dar începând de marți, de la o zi la alta, valorile vor fi în creștere: 37-38 de grade, posibil 39, chiar 40 de grade în Lunca Dunării miercuri, joi, vineri și sâmbătă.

Prima zi din luna luna august păstrează zilele caniculare, cu 37-38 de grade în partea de vest, sud-vest și sud a țării, a precizat Elena Mateescu, potrivit aceleași surse.

Cum va fi vremea la munte

La munte, vreme se arată proetenoasă pentru curajoșii care se avântă în drumeții. Vremea va fi caldă, însă este posibil să mai fie averse, local, în zona montană înaltă sau în zona submontană, dar ele nu vor pune probleme.

Dacă în majoritate ateritoriilor, zielel cu soare for fi grele, la munte va fi o vreme perfectă unde să te retragi.

Cum va fi vremea la mare

La malul mării va fi o vreme deosebit de fierbinte pe parcursul întregii săptămâni. Încă de luni se for înregistra între 29 li 30 de grade Celsius: „Atenție la indicele UV, la expunerea la soare în orele amiezii, când se înregistrează căldură maximă, și nu în ultimul rând atenție la modul cum ne hidratăm”, spune a spus Elena Mateescu, directorul ANM, pentru Digi24.

De la o zi la alta este posibil ca și în zona litoralului să fie consemnate valori care se apropie de pragul de caniculă, de 34-35 de grade.

Prognoza Meteo, 25 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza Meteo, 27 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x