Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Val de aer polar în România! Două anotimpuri într-o singură săptămână! Unde revin ninsorile și ploile, în următoarele zile

Începutul acestei săptămâni aduce două anotimpuri în România. În vest, nord și centru avem iarnă, iar în rest avem primăvară autentică. Norii se înmulțesc peste zi în regiunile intracarpatice, iar seară cuprind toată țara. De marţi, valul de aer polar cuprinde toată ţara.

Val de aer polar în România! Două anotimpuri într-o singură săptămână! Unde revin ninsorile și ploile, în următoarele zile

Vremea începe să se răcească accentuat în vestul şi nordul ţării, iar la munte vor predomina ninsorile. În sud, luni, 30 martie, maximele vor atinge 20 de grade Celsius.

IMPRESIONANT! DONAȚIE DE PESTE DOUĂ MILIOANE DE EURO

Prognoza meteo pentru luni

Potrivit ANM, luni, în ţară, vremea se va răci accentuat în vestul, nordul şi centrul ţării, unde valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, iar în rest va fi în continuare cald pentru această dată. Înnorările vor fi în general persistente, cu excepţia regiunilor sudice şi sud-estice, unde ziua, cerul se va menţine variabil.

Temporar se vor semnala precipitaţii în zonele de munte şi în centrul teritoriului, local în est şi pe arii restrânse în rest.

La munte, treptat vor predomina ninsorile, iar în celelalte regiuni, pe parcursul zilei vor fi mai ales ploi, apoi se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare şi în Transilvania, Moldova, Maramureş şi izolat în zona subcarpatică a Munteniei. Se va depune strat nou de zăpadă, îndeosebi în zonele montane şi submontane.

Vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a ţării, cu viteze mai mari în est şi sud-est, dar şi pe crestele montane, unde trecător va spulbera zăpada.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade în nordul Moldovei şi 20 de grade în sudul şi estul Munteniei şi în vestul Dobrogei, iar cele minime, în general, între -5 şi 5 grade.

În Bucureşti, vremea va fi caldă pentru sfârşitul lunii martie. Cerul variabil ziua, se va înnora treptat în cursul nopţii, când şi probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în a doua parte a ntervalului.

Temperatura maximă va fi de 18...19 grade, iar cea minimă de 2...4 grade.

Prognoza meteo pentru marți

Meteorologii spun că, marți, valorile termice vor scădea accentuat în cea mai mare parte a ţării, astfel că vremea va deveni deosebit de rece pentru ultima zi a lunii martie în toate zonele. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 şi 8 grade, iar cele minime între -9...-7 grade în depresiunile din nord-vest şi centru şi 3 grade pe litoral.

Cerul va avea înnorări ziua în mare parte a teritoriului, iar noaptea se va degaja treptat în nord şi nord-vest, unde vor fi condiţii de brumă.

Precipitaţiile vor fi frecvente şi în general moderate cantitativ la munte, în centru şi în sud-vest; în zonele montane şi în Transilvania va ninge, iar în Oltenia, sudul Banatului şi vestul şi nordul Munteniei la început vor fi şi ploi sau lapoviţă, apoi predominant ninsori; se va depune strat de zăpadă care local va fi consistent.

Precipitaţii slabe se vor semnala pe alocuri şi în regiunile sud-estice unde vor fi ploi, lapoviţă şi trecător ninsoare şi izolat în vest şi în nord, predominant ninsori.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări la munte, la altitudini mari, unde trecător va viscoli ninsoarea, dar local, mai ales în prima parte a zilei, şi în sud-est, amplificând senzaţia de rece.

În Capitală, valorile termice vor scădea accentuat, astfel că vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă din an. Temperatura maximă va fi de 5...6 grade, iar cea minimă de 0...1 grad.

Cerul va fi noros şi temporar -cu probabilitate mai mare noaptea- vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în special în prima parte a zilei, amplificând senzaţia de rece.

Prognoza meteo pentru miercuri

Miercuri, 1 aprilie, avem parte tot de frig. Potrivit meteorologilor, vremea se va menţine deosebit de rece pentru această perioadă din an. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 9 grade, iar cele minime între -9 grade în depresiuni şi 4 grade pe litoral.

Înnorările vor fi mai persistente în jumătatea de sud a ţării, unde, în special în prima parte a intervalului, precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse.

În Dobrogea şi estul Munteniei vor fi mai ales ploi, în Banat şi în sudul Moldovei precipitaţii mixte, iar în Oltenia şi în restul Munteniei la început vor predomina ninsorile, apoi vor fi şi ploi sau lapoviţă. Izolat vor fi condiţii de polei. În zona Carpaţilor Meridionali, în cei de Curbură şi în Munţii Banatului, la începutul intervalului va mai ninge.

În jumătatea de nord a teritoriului, cerul va fi variabil, vor fi condiţii de ceaţă, iar noaptea pe alocuri se va produce brumă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud şi sud-est.

În Bucureşti, vremea se va menţine deosebit de rece, cu o maximă a temperaturii aerului de 5...7 grade şi o minimă de 0...2 grade. Cerul va fi noros şi se vor semnala precipitaţii slabe, mixte. Vântul va sufla moderat.

Recomandari