Antena Căutare

Vremea 17-20 decembrie. În următoarele zile ninsorile vor continua în mare parte din țară

Afla cum va fi vremea saptamana aceasta(17-20 decembrie) si ce avertizari ne aduc meteorologii. Prognoza meteo anunta ca ninsorile vor continua in mare parte din tara, iar din punct de vedere termic vremea va fi relativ normala.

Află cum va fi vremea săptămâna aceasta(17-20 decembrie) și ce avertizări ne aduc meteorologii. Prognoza meteo anunță că ninsorile vor continua în mare parte din țară, iar din punct de vedere termic vremea va fi relativ normală.

Potrivit vremea.ro, după cel mai sever început de iarnă din ultimii 6 ani la nivel național, în următoarele zile ninsorile vor continuă în mare parte din țară, cu mențiunea că acestea vor fi mai consistente doar pe parcursul zilei de luni. Un al doilea sistem depresionar venit dinspre vestul Europei se va apropia rapid de țara noastră și se va cupla cu primul, care deja a adus căderi masive de zăpadă în vest și în sud-vest. Precipitațiile vor înceta miercuri dimineață, când benzile noroase vor ieși din țară prin Oltenia și Muntenia.

Din punct de vedere termic vremea va fi relativ normală, cu maxime ușor negative în bună parte din teritoriu. Doar pe litoral temperaturile vor fi mai ridicate decât media climatologică a perioadei, datorită influenței moderatoare a apelor Mării Negre.

Ger extrem și ninsori viscolite. Prognoza meteo săptămâna asta 17-24 decembrie

Vremea luni, 17 decembrie

Luni vremea va fi închisă în toată țară și va ninge pe spații extinse în Transilvania, Maramureș, nordul Moldovei și Oltenia, în timp ce în Muntenia precipitațiile vor fi mixte. În vestul Munteniei și în estul Olteniei se va depune un nou strat de zăpadă de până la 15-20 de centimetri, printre orașele mari care vor primi cele mai consistente porții de zăpadă numărându-se Piteștiul. Și la București va ninge în a două parte a zilei și se va depune un strat de zăpadă de 5-10 centimetri, îndeosebi în vestul orașului.

Vântul va suflă moderat în sud-est și slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -2 și 3 grade în Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și Moldova (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în nordul Moldovei) și 3-8 grade în Dobrogea.

Meteo marți, 18 decembrie

Marți ninsorile vor continuă să cadă mai ales în jumătatea estică a teritoriului, însă acestea vor deveni slabe cantitativ, numai izolat urmând să se mai depună până la 5-7 centimetri. Vântul va suflă moderat în Bărăgan și Dobrogea și slab în restul regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -3 și 2 grade în Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și Moldova și 2-7 grade în Dobrogea, cu cele mai ridicate valori așteptate în sudul litoralului.

Prognoza meteo miercuri, 19 decembrie

Miercuri vremea se va ameliora că aspect în cea mai mare parte a țării, numai dimineață urmând să mai cadă câteva ninsori slabe și fulguieli local în Muntenia și în Oltenia. Vântul va suflă moderat spre tare în sud-est și slab în celelalte regiuni ale țării. Temperaturile maxime vor fi situate în general între -3 și 2 grade în Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și Dobrogea și -5…0 grade Celsius în Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în nordul extrem al regiunii.

Vremea joi, 201 decembrie

Joi cerul va fi variabil și șansele pentru apariția precipitațiilor oriunde în țară vor fi aproape nule. Vântul va suflă slab în cea mai mare parte a țării, cel mult moderat pe litoral și în Delta Dunării. Dimineață va fi geroasă pe spații extinse în Moldova, unde temperaturile minime vor coborî până spre valori de -15…-13 grade Celsius. Maximele termice vor urcă la prânz până la -2…3 grade în Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și Dobrogea și -7…-2 grade în Moldova, din nou cel mai frig urmând să fie în nordul extrem al regiunii.

Meteo 17 decembrie. ANM a emis noi avertizări de ninsoare, burniță și lapoviță... Ninsorile au făcut PRĂPĂD în țară! Este stare de alertă: s-au mobilizat echipamente cumpărate în caz de cutremur devasta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x