Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Vremea 7 mai 2019. Prognoza meteo - ploi masive. Cât scad temperaturile în România

Vremea 7 mai 2019. Prognoza meteo - ploi masive. Temperaturile scad dramatic în România. Cum va fi vremea în București pentru marți, 7 mai 2019 și ce anunță prognoza meteo în zona de munte.

vremea 7 mai 2019 in Romania. Meteo Bucuresti

Vremea 7 mai 2019. Prognoza meteo - ploi masive. Temperaturile scad dramatic în România. Cum va fi vremea în București pentru marți, 7 mai 2019 și ce anunță prognoza meteo în zona de munte.

Vremea în România, 7 mai 2019

Meteorologii anunță că marți, ploile continuă să cadă pe spații relativ extinse în Transilvania, Maramureș, Moldova, nordul Olteniei și al Munteniei, unde izolat se vor mai strânge până la 15-20 de mm. La munte se vor semnala și precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1800 de metri se va depune un strat consistent de zăpadă de până la 20 de centimetri. Temoeraturile scad brusc de marți, cu valori sub media climatologică.

Vântul va accentua senzația de frig și va sufla moderat spre tare în Moldova și slab până la moderat, cel mult moderat în restul regiunilor. Temperaturile maxime se vor situa în general între 7 și 12 grade în Transilvania, Maramureș și Moldova, 11-16 grade în Banat și Crișana, 13-18 grade în Oltenia și 10-15 grade în Muntenia și Dobrogea.

Vremea București - 7 mai 2019

La București, temperaturile se vor încadra între 13 și 7 grade C. Meteorologii anunță vreme rece în Capitală, iar vântul va sufla cu 19 km/h dinspre V, în rafale de 49 km/h. Cantitatea de precipitații strânse va fi de 2 L/m². Ploile își vor face simțită prezența, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. Meteorologii anunță că, miercuri ploile se vor opri, iar temperaturile mai cresc cu trei grade C.

Prognoza meteo la munte, 7 mai 2019

Și la munte, ploile se vor menține pe parcursul zilei de marți. Temperaturile se vor încadra între 4°C și 3°C, foarte scăzute comparativ cu ziua de luni, când acestea au tins valoarea de 20 de grade C. Vântul va sufla cu putere, în rafale de 44 km/h, pe timpul zilei, și 44 km/h, pe timpul nopții. Cantitatea de apă va fi mare, 9 L/m pe timpul zilei și 4 L/m² pe timpul nopții. Ploile vor contonua și miercuri, însă doar pe timpul nopții.

Luni, 6 mai 2019, meteorologii ANM au emis mai multe coduri galbene și portocalii de vreme rea - averse torențiale ce vor cumula cantități de 40...50 l/mp, grindină de mici și mediii dimensiuni, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Până la această oră, cel mai recent mesaj de vreme severă imediată a fost emis pentru județele Vrancea și Galați: cod portocaliu, aflat în vigoare până la ora 20.30.

România se află sub atenționare de meteorologică de instabilitate atmosferică accentuată până la ora 23.00, așadar vremea se va menține capricioasă și în orele ce urmează.

Recomandari