Luna iulie a început cu temperaturi de foc. Bucureştiul se topeşte, iar ce urmează va fi și mai rău: Peste 50 de grade la sol

Luna iulie a început cu temperaturi de cuptor. Bucureştiul se topeşte de câteva zile fierbinţi ca în deşert. O arată imaginile de pe camera de termo.viziune. Unde ne putem refugia de caniculă şi cum putem face faţă căldurii infernale?

Reporterii Observator au realizat un experiement în acest sens, pe străzile Capitalei. O echipă a fost în cele mai fierbinţi locuri din București. Cel mai rău a fost în Centru, 33 de grade în aer, dar mult mai multe resimţite, pe stradă, pe asfaltul încins.

Temperatura la nivelul solului - 52 de grade Celsius

Deci cu 20 de grade mai mult decât arată temperatura aerului! Soarele a încins şi maşinile, dar culoarea a făcut diferenţa. Temperatura din interior variază în funcţie de culoarea pe care o are autovehiculul.

În mijloacele de transport în comun a fost o loterie. Jumătate nu au aer condiţionat, iar în cele care au, nu s-a simţit. Iar masca a făcut să pară că atmosfera este sufocantă.

În autobuz, călătoria este mult mai dificilă atunci când temperaturile sunt ridicate şi asta pentru că, valoarea termică într-un mijloc de transport fără aer condiţionat trece de 38 de grade.

Metroul, cea mai bună variantă în vreme de caniculă în Capitală

Metroul rămâne poate cel mai bun mijloc de transport pe vreme de caniculă. Şi asta pentru că, în subteran, temperaturile sunt cu 10 grade mai scăzute decât la suprafaţă. 00.17

În aceste zile, blocurile s-au transformat în cuptoare. Căldura se acumulează în pereţii clădirii. Cel mai rău este noaptea, spun specialiştii în construcţii, când se transferă în interior.

Luna iulie va mai aduce zile caniculare în București

Temperaturile sunt mai ridicate cu 4 - 5 grade celsius peste cele normale şi împreună cu umiditatea aerului foarte mare, determinată de ploile din ultima perioadă, vor face ca atmosfera să fie sufocantă.

Recordul lunii iulie în Bucureşti a fost înregistrat acum 20 de ani: 42 de grade. Dar cel mai fierbinte iulie din istorie rămâne cel din 2007 când au fost 44 de grade, iar meteorologii au emis primul cod roşu din România. Vremea va continua să fie caldă în Capitală, cu valori termice ce vor ajunge până la 36 de grade Celsius.

Culoarea pe care Kate Middleton și Meghan Markle nu o poartă. Ce nuanță evită Ducesele
Kate Middleton și Meghan Markle au amândouă garderobe vaste, dar e posibil ca acestea să nu...
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021. Gemenii trebuie să experimenteze. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021 spune că a venit ziua în care Gemenii trebuie să...
Parteneri
Copiii lui Kate Middleton moștenesc una dintre pasiunile tatălui lor, Prințul William. Ce a dezvăluit Ducesa de Cambridge
Copiii lui Kate Middleton par să moștenească una dintre cele mai mari pasiuni ale tatălui lor, Prințul William, și ale unchiului, Prințul Harry. Recent, Ducesa de Cambridge a vorbit despre preferințele micuților.
Catine.ro
Ultimele știri