Antena Căutare

Rețetă de Homar cu unt, busuioc și vinete cu trei arome, pregătită în stil grecesc de chef Aristotelis din Corfu

În al șaselea stage al emisiunii Chefi fără limite, chefii au descoperit o super rețetă de homar cu unt, busuioc și vinete în trei arome, semnată de chef Aristotelis. Tazz îți dezvăluie cum să pregătești acest preparat chiar la tine acasă!

chef aristotelis si reteta sa de homar cu unt, busuioc si vinete cu trei sosuri Galerie
Chef Aristotelis din Corfu a prezentat la Chefi fără limite cum se face rețeta de homar cu unt, busuioc și vinete cu trei arome | Antena 1

Al șaselea stage al emisiunii Chefi fără limite s-a desfășurat la Corfu, o destinație turistică extrem de apreciată pentru peisajele sublime, tavernele cu atmosferă de vis și mâncărurile delicioase.

De data aceasta, chef Aristotelis a dezvăluit pentru Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea cum se face cea mai bună rețetă de rețetă de Homar cu unt, busuioc și vinete cu trei arome, adică trei sosuri delicioase. Tazz îți arată cum să pregătești acest deliciu, chiar la tine acasă!

Citește și: Cum să gătești acasă homar. Metoda prin care poți să-l prepari ca la restaurant

De asemenea, tot pe Tazz poți comanda preparate pe care le-ai văzut în emisiunea Chefi fără limite, ca să te bucuri la superlativ de aventura grecească! Primești rapid și în siguranță produsele, chiar la tine acasă!

Rețetă de homar cu unt, busuioc și vinete cu trei arome - Ingrediente

Ca să obții 5 porții (aproximativ 250 de grame) vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1.750 gr homar congelat prefiert
  • 25 gr susan alb
  • 25 gr susan negru
  • 20 gr busuioc verde
  • 150 gr ulei de măsline extravirgin
  • 1 kg vinete (mărime mică)
  • 25 gr muștar
  • 50 gr pastă de tomate
  • 50 gr lămâi
  • 125 gr maioneză Hellmans
  • 25 gr amidon
  • 100 gr unt 82%
  • granule/cuburi/sos cu gust de pește (sau supă stock)
  • sare și piper după gust

Rețetă de homar cu unt, busuioc și vinete cu trei arome - Mod de preparare

Se curăță vânăta și se taie pe lungime, se asezonează cu sare, piper și ulei de măsline și se pune totul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, după care se introduce în cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru aproximativ 20 de minunte. Se lasă vinetele în cuptor până ce încep să se rumenească frumos.

Citește și: Comandă pe Tazz preparatele gătite la Chefi fără limite și simte gustul insulelor grecești la tine acasă

Între timp, homarul se decongelează, se extrage carnea sub forma unor bucăți întegi (din coadă și clești și se sotează cu unt, se pune sare și piper după gust, dar și busuioc verde tăiat mărunt.

Se prepară uleiul de busuic: 50 ml ulei de măsline se blendează cu 15 gr busuioc verde și se pune în bidon de plastic.

Apoi, 50 gr de maioneză Hellmans se amestecă bine cu 25 gr de muștar și se reglează gustul cu suc de lămâie, după preferință. Se pune în bidonașul de plastic; Luăm 75 gr maioneză simplă. se pune în bidonul de plastic. Se prepară fondul de pește: un litru de apă se amestecă bine cu 20g fond de pește (sau sos sau orice concentrat de gust) și se aduce la temperatura de fierbere. În 75 ml fond de pește astfel obținut se adaugă pasta de tomate și se fierbe până compoziția se reduce la jumătate. La final se reglează consistența cu amidon dizolvat în apa rece astfel încât sosul să devina ușor cremos. Sosul se temperează si se pune în bidonul de plastic.

Avem sosurile în bidonașe din plastic: sosul de pește, maioneza, maioneza cu mustar clasic;

Vânăta scoasă de la cuptor se asezonează cu filigrame din sosurile obținute, carnea de homar se unge cu ulei de busuioc și se presară cu susan alb și negru. Ambele piese se montează una lângă cealaltă în caserolă și se decorează cu frunzulițe de busuioc.

Descoperă cu Tazz și alte rețete savuroase din emisiunea Chefi fără limite de la Antena 1. Cu un așa ajutor de nădejde, orice preparat gătit de chefi poate părea o joacă de copil!

Urmărește clipul video de mai sus ca să înveți cu Tazz cum să faci această minunată rețetă homar cu unt, busuioc și vinete cu trei arome.

Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1

Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.

Chios, Lesbos, Limnos, Seres, Meteora, Corfu, Mani, Creta, Naxos, Atena sunt cele 10 insule grecești pe unde se vor plimba echipele, în goana după victorie.

Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe Antena Play.

Citește și: Cum poți comanda preparatele prezentate la Chefi fără limite de la Antena 1, primul show TV care îmbină gătitul cu călătoriile

Prima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.

O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.

Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x