Matcha este noul trend în materie de ceaiuri. Aceată băutură conține minerale, vitamine, aminoacizi și antioxidanți.
Ceaiul japonez Matcha este cel mai pur tip de ceai verde și are de 10 ori mai multe proprietăți antioxidante decât un ceai normal.
Consumat în trecut doar de călugări budiști, ceaiul Matcha a devenit popular în ultimii ani în SUA și în Europa.
Matcha poate fi folosit și la prăjituri, precum o variant a desertului Tiramisu.
Potrivit unor experți, extractul de ceai verde creşte nivelul energiei, datorită concentraţiei de catechine. Acestea intensifică rata de ardere a caloriilor de către organism.
În plus, experții consideră că ceaiul verde ajută la regularizarea glicemiei. În plus, catechinele din ceaiul verde inhibă pătrunderea glucozei în celulele grase.
De asemenea, acest ceai inhibă pofta de mâncare.
Mai multe detalii despre ceaiul Matcha și despre cum se prepară acesta sunt disponibile în clipul de mai sus din „Prietenii de la 11”.