Un chef celebru, care a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier în anul 2005, s-a stins din viață după ce boala de care suferea l-a învins. Andrew Fairlie s-a retras anul trecut, iar astăzi a murit înconjurat de cei dragi, între care și soția lui.
Anunțul privind trecerea în neființă a fost făcut chiar de tatăl acestuia, care a făcut public un mesaj sfârșietor pe Twitter.
„Cu profundă tristețe și durere va anunț, că preaiubitul nostru fiu, Andrew, a murit. Soția sa, Kate, a stat non-stop alături de el, în ultimele săptămâni. Acesta a plecat liniștit dintre noi în această dimineață, însă realizările și amintirile cu ele vor trăi în continuare”, a scris tatăl său, Jim, pe Twitter.
Pe 6 noiembrie 2018, Andrew Fairlie a anunţat că se retrage de la Hotelul Gleneagles, dezvăluind că are o tumoare la creier, iar cancerul său este în fază terminală, potrivit presei internaționale.
Andrew Fairlie a fost fondatorul restaurantului Gleneagles, o locație de două stele Michelin. A atins faima la vârsta de 20 de ani, când a câștigat Bursa Roux, în 1984. A lucrat ulterior ca ucenic al chef-ului Michel Guerard, un expert de trei stele Michelin, la Les Pres d’Eugenie, în Gascony, Franța.