Fostul mare tenismen a recurs la un gest neașteptat, care ar putea însemna că acesta nu se mai descurcă cu banii. Ilie Năstase a cerut, astfel, ajutor din partea statului! Ce a ieșit la iveală.
Ilie Năstase a cerut ajutor din partea statului. Despre ce este vorba
Ilie Năstase s-a confruntat cu o serie de probleme în ultima perioadă și se pare că nici cele de ordin financiar nu l-au ocolit. Amintim că în urmă cu mai bine de o lună de zile, fostul tenismen a fost audiat de ofițerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din sectorul 1, după ce Ciprian Marica, nașul său de cuninie, a depus o plângere penală împotriva lui. În prezent, Ilie Năstase pare că se confrută cu o nouă situație delicată, informează Spynews.ro.
La începutul acestei luni, Ilie Năstase a depus în instanță o cerere de recalculare a pensiei. Detaliul care a atras atenția însă a fost faptul că fostul tenismen a cerut ajutor public judiciar, mai exact, a cerut statului să îi ofere un avocat din oficiu, pe motiv ca nu își permite. Iată cine sunt persoanele care pot beneficia de acest ajutor, potrivit legii în vigoare. Acestea trebuie să aibă venituri extrem de mici pentru a întruni condițiile.
„Potrivit dispoziţiilor art. 8 din Ordonanţa de urgenţă nr. 51/2008 privind ajutorul public
judiciar în materie civilă, în forma actualizată:(1) Beneficiază de ajutor public judiciar în formele prevăzute la art. 6 persoanele al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 300 lei.
În acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avansează în întregime de către stat; (2) Dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 600 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avansează de către stat in proporţie de 50%.
Ajutorul public judiciar se poate acorda şi în alte situaţii, proporţional cu nevoile solicitantului, în cazul în care costurile certe sau estimate ale procesului sunt de natură să îi limiteze accesul efectiv la justiţie, inclusiv din cauza diferenţelor de cost al vieţii dintre statul membru în care acesta îşi are domiciliul sau reşedinţa obişnuită şi cel din România”, se arată în lege.
Ce răspuns a primit Ilie Năstase din partea magistraților
Cererea pe care Ilie Năstase a depus-o în fața magistraților a fost respinsă. Pentru ca instanța să aprobe ajutorul public judiciar, este nevoie de dovezi în ceea ce privește veniturile, de la Agenția Națională de Administrare Fiscală.
„Solutia pe scurt: Respinge cererea de acordare a ajutorului public judiciar sub forma asistenţei prin avocat, ca neîntemeiată. Cu drept de cerere de reexaminare, în termen de 5 zile de la data comunicării încheierii, cererea de reexaminare se depune la Tribunalul Bucureşti Secţia a VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale”, se arată în decizia instanței.