Căutare Live

Ce este și cum se manifestă pneumonia de aspirație. Boala înșelătoare l-a ucis pe Benone Sinulescu, care a refuzat ajutor medical

Benone Sinulescu a murit la vârsta de 84 de ani. Decesul a fost provocat de pneumonia de aspirație, a explicat soția sa Elena. Ce este și cum se manifestă aceasta afecțiune aflăm de la dr. Beatrice Mahler.

Benone Sinulescu a murit la vârsta de 84 de ani. Decesul a fost provocat de pneumonia de aspirație, a explicat soția sa Elena. Ce este și cum se manifestă aceasta afecțiune aflăm de la dr. Beatrice Mahler

Antena 1

Elena Sinulescu a explicat faptul că maestrul Benone a fost tratat la domiciliu în ultimele sale zile. Conform soției, Nea Beni a murit acasă, răpus de pneumonie. Nu orice tip de pneumonie, ci una foarte severă, conform medicului Beatrice Mahler.

Ea a specificat faptul că în cazul pneumoniei de aspirație presupune, o parte din conținutul stomacului ajunge în plămâni. Afecțiunea are un risc de deces mare și, potrivit specialistului, este important ca intervenția să se facă rapid în cazul pacientului.

Citește și: Cine este Elena, soția lui Benone Sinulescu. De ce nu aveau copii

Ce este pneumonia de aspirație, conform medicilor

Beatrice Mahler a declarat la postul România TV că pneumonia de aspirație evoluează sever și șansele de supraviețuire sunt mici dacă nu se intervine.

“Pneumonia de aspirație este o formă foarte severă de pneumonie, în care o parte din conținutul stomacului ajunge în plămân și arde plămânul. Este o pneumonie cu prognostic sever, cu necesar de asistență important și cu risc de deces mare.

Sunt forme de pneumonie de aspirație care se vindecă și forme care chiar dacă sunt internate nu reușesc să depășească acest moment. Este foarte important ca intervenția să se facă prompt în astfel de situaţii.

Pneumoniile de aspirație pot fi întâlnite la persoanele care au come de diverse cauze, însă cele mai frecvente sunt întâlnite la persoanele cu afecțiuni neurologice.

Este o pneumonie care evoluează sever și șansele de supraviețuire sunt extrem de mici la domiciliu”, a explicat dr. Beatrice Mahler, potrivit România TV.

Citește și: Primele declarații ale Elenei Sinulescu după moartea lui Benone. Cu o zi înainte au sărbătorit 40 de ani de căsnicie

Cum era Benone Sinulescu în ultimele sale zile

Conform soției sale, Benone Sinulescu era foarte optimist în ultimele sale zile și spera că se va însănătoși. Din păcate, în ciuda acestui lucru, organismul lui era prea slăbit și a fost răpus de o pneumonie care s-a agravat.

Aflat sub tratament la domiciliu, Benone Sinulescu a fost răpus de pneumonia care s-a agravat din cauza afecțiunilor de care mai suferea.

Conform Observator, Benone Sinulescu a mai fost internat în iulie 2021, după ce a căzut și a evitat să ceară imediat ajutorul medicilor. S-a scris, la vremea respectivă, că a fost găsit inconştient.

Citește și: Ce avere avea Benone Sinulescu. Regretatul artist își făcuse testamentul încă din 2014

Adevărul se pare că ar fi fost altul căci soţia sa a făcut mai multe clarificări într-o postare pe Facebook: ”În ziua de sâmbătă starea de sănătate s-a înrăutățit și în urma discuției cu un alt medic profesor universitar de la Spitalul Județean Arad, care îi cunoștea afecțiunile, i-a recomandat o reevaluare în cadrul acestui spital.”

Primele declarații ale Elenei Sinulescu după moartea lui Benone. Cu o zi înainte au sărbătorit 40 de ani de căsnicie... Kanye West are o nouă iubită. Cine este Vinetria, femeia care l-a cucerit...
Ce înseamnă ora 11:11 în numerologie. Semnificații și curiozități
Dacă vrei să afli ce înseamnă ora 11:11 în numerologie, trebuie să știi că astrele au un...
Horoscopul zilei de 5 octombrie 2022. Gemenii trebuie să trăiască fără regrete. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 5 octombrie 2022 spune că Gemenii sunt genul de persoane care nu se uită...
Parteneri
Pui cu sos de ardei portughez, perfect pentru un prânz în familie
Catine.ro
Ultimele știri
x