Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00iUmor

Madonna a fost criticată de ministrul israelian al Culturii, pentru gestul de pe scena Eurovision 2019: „Cu tot respectul pe care i-l port Madonnei...”

Recitalul susținut de Madonna din timpul finalei Eurovision 2019 a fost criticat atât de fanii artistei, cât și de oficialii israelieni. 

Recitalul susținut de Madonna în finala Eurovision 2019 a fost criticat atât de fanii artistei, cât și de oficialii israelieni.

Ministrul israelian al Culturii, Miri Regev, a spus duminică că prezenţa steagului palestinian pe spatele dansatorilor care au însoţit-o pe Madonna pe scenă în timpul finalei concursului Eurovision a fost o „eroare”, informează AFP.

„Este o eroare, nu putem implica politica la un eveniment cultural, cu tot respectul pe care i-l port Madonnei”, a spus ministra Regev, înaintea reuniunii săptămânale a consiliului de miniştri.

Chestionată de jurnalişti, Regev, care nu a asistat la finala de sâmbătă seară a concursului Eurovision din Tel Aviv, a criticat postul de televiziune public israelian Kan, care, potrivit acesteia, nu şi-a îndeplinit corect misiunea permiţând drapelului palestinian să apară pe ecrane.

Vedeta pop Madonna nu a cedat apelurilor la boicot lansate la adresa sa de militanţi pro-palestinieni, care au denunţat acest eveniment cultural ca urmărind, în opinia lor, să ascundă realităţile conflictului israeliano-palestinian.

Întrebată de prezentatorii galei, înainte să urce pe scenă, care este mesajul pe care doreşte să-l transmită cu ocazia concursului Eurovision, Madonna a răspuns: „Nu trebuie să subestimăm niciodată puterea muzicii de a aduce oamenii împreună”.

Nu se ştie dacă Madonna avea cunoştinţă de faptul că unii dintre dansatorii săi vor arbora, în scurt timp, drapelele israelian şi palestinian.