Fetița care a uimit o lume întreagă cu ideile despre protejarea mediului e majoră. Mesajul transmis de Greta Thunberg fanilor ei

Greta Thunberg, fetița care a venit cu idei revoluționare în ceea ce privește protejarea mediului, a împlinit 18 ani pe 3 ianuarie.

Fetița care a uimit o lume întreagă cu ideile despre protejarea mediului e majoră. Mesajul transmis de Greta Thunberg fanilor ei

profimedia

Greta a postat un mesaj haios pe contul său de Instagram, mulțumindu-le tuturor pentru urările de ziua ei.

“Vă mulțumesc mult pentru toate urările voastre de bine de ziua mea! În această seară mă veți găsi la pub-ul din apropiere, expunând toate secretele ascunse din spatele conspirației despre schimbările climatice, cele legate de greva școlară, dar și a celor care mă controlează pe mine! Sunt liberă în sfârșit!”, a scris Greta în descrierea fotografiei în care poartă un hanorac negru, cu mesajul “Flat Mars Society”.

Activista care militează pentru protejarea mediului a uimit o serie de politicieni și oameni importanți prin curajul, încrederea și dorința ei arzătoare de a schimba ceva.

Greta Thunberg, o mica luptătoare

Acum trei ani, Greta s-a remarcat pentru campania ei de greve școlare, alegându-și ca în fiecare vineri să chiulească, ca o revoltă cu privire la schimbările climatice care afectează întreaga lume.

Fiind extrem de tânără, criticii care au ascultat-o vorbind în cadrul numeroaselor conferințe importante au declarat că în spatele ei se află oameni cu interese ascunse, numiți “profeți ai apocalipsei”.

Vezi mai multe imagini în GALERIE FOTO

Fetița s-a întors la școală după doi ani de la lansarea campaniei sale cu privire la schimbările climatice. Timp de un an, Greta a renunțat la cursurile școlare și a mers la COP25 din dorința de a învăța mai multe despre schimbările climatice și a lupta împotriva acestor catastrofe.

În luna decembrie, în timpul unei conferințe menită să sublinieze că au trecut 5 ani de la Acordul de la Paris, adolescenta a declarat răspicat:

“Sunt stabilite obiective ipotetice, pentru viitor, sunt susținute mari discursuri, dar, când vine vorba de acţiunea imediată de care avem nevoie, ne aflăm în continuare într-o negare completă şi ne pierdem timpul cu vorbe goale şi contabilitatea creativă”.

Importanța științei pe timp de pandemie

Activista ecologistă de origine suedeză a subliniat importanța științei, în special acum când ne aflăm în plină pandemie de coronavirus care afectează întreaga lume. “Nu putem reuși fără știință”, spunea Greta.

Întrebată fiind de BBC dacă impactul pandemiei și aprecierea științei au un efect asupra informațiilor despre climă, Greta a răspuns:

“Ar putea avea un efect. Cred că această pandemie a scos la iveală faptul că depindem de știință și că nu putem să facem față fără ea. Dar, desigur, dăm ascultare doar anumitor oameni de știință, dar nu dăm atenție și celor care vorbesc despre schimbările climatice, nu dăm atenție atenție oamenilor de șiință care lucrează la biodiversitate”.

De asemenea, activista s-a arătat destul de sceptică în ceea ce privește țările care susțin că sunt pregătite să își reducă amprenta de carbon asupra planetei până în 2060, în special China.

Parteneri
Mena Suvari, actrița din American Pie, dezvăluiri emoționante despre cea mai grea perioadă din viața sa. Ce s-a întâmplat când avea 12 ani
Mena Suvari, actrița din American Pie, a dezvăluit motivul real din spatele dependenței ei de substanțe ilegale. Actrița a trecut printr-o experiență traumatizantă la doar 12 ani și acum a vorbit despre ce impact a avut acea perioadă dificilă asupra sa.
Catine.ro
Ultimele știri