Anca Lungu, colega nostra de la Observatorul de weekend, ne-a primit la ea acasa si ne-a dezvaluit secretele celor mai gustoase conserve.
Anca a mostenit reteta de gogosari murati de la mama ei. Pentru ea, foloseste otet de merisoare. Iar ca sa fie si mai gustosi pune foi de dafin si piper. Ancuta, numita si Printesa Polonic, conserva ardeii cu struguri, apoi adauga si ardei iute.
Si pe langa gust deosebit, conservele Printesei Polonic sunt suta la suta naturale, fara urma de conservant artificial.
“Nu voi folosi deloc conservanti. Nici mama, nici bunica n-au facut-o si au in continuare. Asa ca eu vreau sa duc traditia mai departe. E mult mai sanatos. Hreanul este un foarte bun conservant si nu lipseste din niciun borcan de muraturi”, spune Anca.
Pepene cu mere verzi si strugure. Aceasta este o alta reteta pe care Anca o foloseste pentru muraturi. Dar de data aceasta este inventata chiar de ea. Vedeta Antenei 1 iubeste sa gateasca si nu ezita sa-si surprinda familia, dar si pe noi, colegii, cu cele mai gustoase preparate.
Urmareste editia integrala a Observatorului pe AntenaPlay.ro!