Trista veste că Gheorghe Mencinicopschi a maurit a fost dată în această zi, miercuri, 19 octombrie, de Bibiana Stanciulov, proprietara fabricii de magiun de la Topoloveni, potrivit agrointel.ro.
Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a murit la vârsta de 73 de ani. A suferit de o boală gravă la plămâni
Bibiana Stanciulov a făcut o serie de declarații cu privire la decesul bărbatului. Iată ce a transmis pentru sursa citată mai sus:
”Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a murit acum câteva minute la un spital din capitală, la 73 de ani, era internat de mai multe zile cu o boală gravă la plămâni. Am aflat de la familie această veste. El a suferit foarte mult după ce a ieșit din închisoare. Eu consider că a fost o mare nedreptate. Activitatea științifică a unui om nu are nimic de-a face cu justiția de la un anumit moment, i s-a luat calitatea de Doctor Honoris Causa, să i se dea înapoi post-mortem.
Se eliberase acum 3-4 ani, ceva de genul, a venit foarte, foarte slăbit și cu mari probleme de sănătate de acolo, din închisoare. Nici nu a mai avut ieșiri publice de atunci, cred că a mai ieșit o singură dată. Rudele n-au spus încă unde pot merge oamenii să-și ia la revedere, dar știu ca va fi înmormântat în locul său de baștină, în localitatea Domnești, județul Argeș, lângă părinții dânsului”, a declarat aceasta.
Cine a fost Profesorul Gheorghe Mencinicopschi
Gheorghe Mencinicopschi s-a născut pe 1 mai 1949 în comuna Domnești, județul Argeș. Biolog, biochimist și cercetător român, Mencinicopschi a fost director al Institutului de Cercetări Alimentare, o personalitate activă din domeniul alimentației din România.
Gheorghe Mencinicopschi a elaborat tratate de specialitate în domeniul alimentului, alimentației, nutriției umane, biotehnologiei, publicând peste trei sute de lucrări științifice în țară și străinătate. A elaborat conceptul privind calitatea „informațională” a matricei alimentare (susținut la Congresele Internaționale de Nutriție Dubna 2007 și Krakovia 2008).
Totodată, acesta a fost cercetător științific principal gr. 1 la Institutul de Cercetări Alimentare, Bucuresti și profesor universitar la Facultatea de Biotehnologii a Universității de Stiințe Agricole și Medicina Veterinară Bucuresti.
Cunoscutul profesor a avut o activitate științifică în domenii ca: bioindustrie, biotehnologie alimentară, tehnologie alimentară și nutriție umană. Acesta a obținut 23 brevete de invenții.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi s-a luptat în ultimii ani cu o suferință la plămâni pe care familia a pus-o pe seama perioadei petrecute în detenție la Rahova, după condamnarea nedreaptă din dosarul „Telepatia”.
Cum se înțelege Gina Pistol cu cei trei jurați de la „Chefi la cuțite”. În compania cui petrece cel mai mult timp... Motivul neașteptat pentru care soția l-a dat în judecată pe regretatul medic Gheorghe Mencinicopschi...