Vărul Reginei Elisabeta a II-a a fost acuzat de trădare. Ce faptă a comis Prințul Michael de Kent

Vărul Reginei Elisabeta a II-a a fost acuzat de trădare pentru fapta sa. Se pare că prințul s-a folosit de titlul său nobiliar în interes personal, stabilind conexiuni mai puternice cu Rusia.

Vărul Reginei Elisabeta a II-a a fost acuzat de trădare pentru fapta sa. Se pare că prințul s-a folosit de titlul său nobiliar în interes personal, stabilind conexiuni mai puternice cu Rusia.

profimedia

Prințul Michael de Kent dorea să-și folosească titlul nobiliar pentru a oferi acces Kremlinului la informații confidențiale ale regalității. La o întrunire care a avut loc în urmă cu puțin timp se pare că Prințul Michael de Kent a fost filmat cu camera ascunsă de câțiva reporter care au aflat că acesta ar putea fi angajat de Kremlin.

Vărul Reginei Elisabeta a II-a, în vârstă de 78 de ani, a negat toate aceste acuzații. Reprezentatul Prințului Michael a dat o declarație în numele lui, spunând că vărul Reginei Marii Britanii a primit într-adevăr sugestii legate de o colaborare cu Kremlinul, dar acesta le-a refuzat vehement pentru că nu își dorea și nici nu se simțea în stare să îndeplinească funcțiile propuse.

Ce faptă a comis Prințul Michael de Kent

“După cum e regula standard, secretara Prințului Michael le-a spus foarte clar reprezentanților companiei în timpul discuției lor că nu pot continua tratativele fără aprobarea Ambasadei Britanice și ajutorul Camerei de Comerț Ruso-Britanică, al cărei patron este Prințul Michael”, a spus reprezentantul prințului.

Publicații precum The Sunday Times și Channel 4 au scris că Prințul Michael urma să se întâlnească cu Vladimir Putin pentru reprezenta o companie în fața reporterilor. Se pare că o sursă apropiată i-ar fi avertizat că ceea ce urma să fie Prințul Michael este “confidențial”.

Citește și: Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a le-a cerut tuturor să plece după înmormântarea Prințului Philip

“Vorbim aici în mod discret pentru că nu am vrea să afle o lume întreagă că el se întâlnește cu Putin din motive de afaceri”, a completat sursa.

Publicațiile au scris că Prințul avea să ceară clienților supe de 50.000 de lire pentru o excursie de 5 zile în Rusia. Se pare că Prințul Michael ar fi fost pregătit să ofere companiei fictive titlul său nobiliar într-un discurs înregistrat pentru fabuloasa sumă de 200.000 de dolari. De asemenea, ar fi lăsat compania rusă să îi folosească locuința de la Palatul Kesington.

Cum a răspuns Prințul Michael de Kent acuzațiilor

Când a văzut toate aceste acuzații din presă, Prințul Michael de Kent a negat faptul că ar avea relații privilegiate cu președintele Rusiei și a declarat că nu e în contact cu Vladimir Putin sau biroul său de mai bine de 18 ani.

Citește și: Care a fost cauza morții Prințului Philip. Ce arată certificatul de deces

Chiar dacă vărul Reginei Elisabeta a II-a nu face parte dintre membrii familiei regale care muncesc, acesta a reprezentat-o deseori pe Regină în trecut. Potrivit site-ului Familiei Regale, înainte de pandemie, el și Regina Marii Britanii au fost împreună la peste 200 de evenimente pe an.

Tot pe site-ul oficial al Casei Regale a Marii Britanii apar informați cu privire la rădăcinile rusești ale Prințului Michael de Kent, din partea mamei. Tocmai de aceea, prințul este interesat să își păstreze conexiunile cu Rusia.

Atunci când faci parte din Familia Regală, viața obisnuită capătă noi înțelesuri. Membrii Familiei Regale dețin deja un număr de titluri greu de amintit. Când vine vorba de protecția unor astfel de personalități, întreaga echipă de securitate trebuie să cunoască numele de cod folosite pentru membrii Familiei Regale.

Ultimele știri