Care a fost cauza morții Prințului Philip. Ce arată certificatul de deces

Certificatul de deces al Prințului Philip a dezvăluit că soțul Reginei Elisabeta a II-a a murit de bătrânețe.

Certificatul de deces al Prințului Philip a dezvăluit că soțul Reginei Elisabeta a II-a a murit de bătrânețe

Getty Images

Prințul Philip s-a stins din viață la Castelul Windsor, pe 9 aprilie 2021. Conform documentului, Sir Huw Thomas a fost cel care a constatat decesul Ducelui de Edinburgh.

În Marea Britanie, ”bătrânețea” este un termen acceptat dacă pacientul are peste 80 de ani și medicul semnează certificatul ”a îngrijit personal persoana decedată pe o perioadă lungă de timp și a observat o scădere treptată a stării sale generale de sănătate”, scrie Hello Magazine.

Citește și: Ce moștenire i-a lăsat Prințul Philip nepoatei lui favorite. Lady Louise Windsor era foarte apropiată de bunicul ei

Ce mai scrie în certificatul de deces al Prințului Philip

Moartea ducelui de Edinburgh a fost înregistrată pe 13 aprilie, la patru zile după moartea sa, de către secretarul său, Brigadier Archie Miller-Bakewell, care a și participat la înmormântare.

Documentul enumeră numele său complet ca: „Alteța Sa Regală Prințul Philip, Duce de Edinburgh cunoscut anterior ca Prințul Philippos al Greciei și Danemarca cunoscut anterior ca Philip Mountbatten”.

Prima sa ocupație este listată ca „ofițer naval”, în timp ce a doua sa este „soțul Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, Suverana”.

Înmormântarea Prințului Philip a fost una restrânsă

Prințul Philip s-a stins din viață în urmă cu aproape o lună, iar Palatul Buckingham a anunțat vestea tristă printr-o declarație: ”Cu durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a murit în pace în această dimineață la Castelul Windsor”.

Citește și: Unde a fost fotografiat Prințul Harry în ziua în care Regina Elisabeta a II-a împlinește 95 de ani. Are legătură cu Meghan Markle

Înmormântarea sa a avut loc opt zile mai târziu și au participat doar 30 de persoane, inclusiv nepotul său, Prințul Harry. Acesta a zburat din Los Angeles fără soția sa, Meghan Markle, care a fost sfătuită să nu călătorească pentru a nu-și pune sarcina în pericol.

Regina Elisabeta a mers în spatele autoturismului cu care sicriul Prințul Philip a fost transportat la Capela de lângă Castelul Windsor. În vreme ce bărbații familiei regale au mers în spatele vehiculului, Regina a călătorit cu o mașină neagră, a căror geamuri au permis fotografiilor prezenți să surprindă un detaliu intim.

Regina Elisabeta a fost surprinsă în timp ce-și stergea o lacrimă, în intimitatea pe care credea că i-o oferă Bentley-ul în care se afla. Momentul a fost imortalizat la doar câteva minute după ce cortegiul funerar a pornit spre Capela St. George a Castelului Windsor.

Citește și: Ce și-au spus Prințul Harry și Prințul William în timpul funerariilor bunicului lor

Parteneri
Meghan Markle împlinește 40 de ani. Detalii mai puțin știute despre Ducesa de Sussex
Meghan Markle împlinește frumoasa vârstă de 40 de ani și pare mai fericită ca niciodată. Ducesa de Sussex are alături o familie frumoasă și multă dragoste primită din partea celor apropiați. Oamenii sunt nerăbdători să vadă cum își va serba aceasta aniversarea, mai ales că sursele au speculat faptul că Ducesa ar fi angajat un organizator de petreceri care a colaborat inclusiv cu celebra Oprah Winfrey.
Catine.ro
Ultimele știri