Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

O nouă teorie în cazul decesului cântăreței Whitney Houston. Artista ar fi fost UCISĂ de cineva care i-ar fi oferit droguri. Cum i-a făcut rău propria familie

Un nou documentar prezintă circumstanțele decesului cântărețeo Whitney Houston, prieteni ai artistei susținând că există posibilitatea ca aceasta să fi fost ucisă de cineva care i-ar fi oferit droguri. În povestea tragică a vedetei ar fi jucat un rol foarte important și familia ei.

Un nou documentar prezintă circumstanțele decesului legendarei cântărețe Whitney Houston, prieteni ai artistei susținând că există posibilitatea ca aceasta să fi fost ucisă de cineva care i-ar fi oferit droguri și ar fi inundat baia în care ea a fost găsită în cadă, fără suflare. În povestea tragică a vedetei ar fi jucat un rol foarte important și familia ei, încă din primii ani de viață ai interpretei.

La momentul decesului ei, Whitney Houston era faimoasă atât pentru performanța ei în industria muzicală – cu peste 200 de milioane de albume vândute și hituri precum „I Will Always Love You” și „One Moment In Time”, cât și pentru decăderea ei cauzată de consumul de droguri.

Însă, pentru vedetă urma o seară extrem de importantă, la hotelul Beverly Hilton din Los Angeles – cea a galei Grammy din anul 2012. Cântăreața se simțea din nou bine, era entuziasmată în legătură cu noile sale melodii și cu un nou proiect ca actriță. Ea abia aștepta să își prezinte transformarea la petrecerea exclusivă organizată cu ocazia galei Grammy de celebrul producător muzical Clive Davis.

Eram pe cale să intru în cabina de duș când am primit un apel să vin de urgență la etajul al patrulea. Pe drum, mă gândeam la care ar putea fi cel mai rău scenariu. Am ieșit în grabă din lift și am întrebat agenți de securitate cum se simte. `A murit`, mi-au răspuns”, a povestit Lynne Volkman, agent de presă al cântăreței la acea vreme.

În jurul orei 16.00, pe 11 februarie 2012, în apartamentul 434 din acest hotel, Whitney Houston a fost găsită singură, plutind cu fața în jos într-o cadă, baia fiind inundată. Obiecte pentru administrarea de droguri au fost găsite în încăpere. Cauza morții artistei a fost stabilită drept înecare, în urma consumul de cocaină și pe fondul unor probleme cardiace. Cântăreața avea 48 de ani.

Totuși, decesul artistei a lăsat mai multe întrebări fără răspuns, referitoare la aspecte precum: cine a fost persoana care i-a dat drogurile fatale, care a fost motivul pentru care Houston le-a consumat în acea perioadă bună a vieții ei și dacă cineva ar fi putut să o salveze.

Acum, cineastul Kevin Macdonald crede că a găsit unele dintre răspunsuri. Filmul „Whitney”, regizat de Macdonald, laureat al unui Oscar, este un documentar care explorează cum s-a întâmplat ca o adolescentă din New Jersey să devină cea mai mare divă pop de la acea vreme și cum a decăzut ea consumând droguri ce i-au distrus organismul și vocea.

Documentarul include aproximativ 70 de interviuri cu apropiați ai cântăreței – inclusiv cu mama ei, interpreta de gospel Cissy Houston, și cu verișoara ei, Dionne Warwick.

O nouă teorie în cazul decesului cântăreței Whitney Houston. Artista ar fi fost UCISĂ de cineva care i-ar fi oferit droguri. Cum i-a făcut rău propria familie

„Pânză de secrete” în familia lui Whitney Houston

Macdonald susține că a descoperit o „pânză de secrete de familie”. Acestea explică faptul că Whitney Houston nu a avut niciodată parte de stabilitatea și sprijinul care îi erau necesare pentru a își susține cariera atunci când aceasta a ajuns pe cele mai înalte culmi.

Tatăl lui Whitney Houston, John, care i-a devenit impresar, profita de câștigurile ei. Frații ei, Gary și Michael – ambii fiind plătiți de ea – erau dependenți de droguri și au contribuit la dezvoltarea dependențelor artistei. Mama ei a avut o aventură cu preotul de la biserica la care mergea familia ei. Și, cea mai șocantă dezvăluire dintre toate – verișoara lui Whitney Houston a abuzat-o sexual.

Macdonald nu a reușit să explice circumstanțele morții lui Whitney Houston – ceea ce reflectă haosul care a înconjurat tragedia.

„Am prins patru persoane mințind despre ceea ce s-a întâmplat la sfârșitul vieții lui Whitney. Dar nu cred că a fost ucisă. Nu am dovezi în acest sens”, a spus regizorul.

El a atras atenția, însă, asupra mărturiei asistentei cântăreței, Mary Jones, care i-a spus că podeaua din baia în care a fost găsită artista era inundată.

„Cineva a fost cu ea în acea încăpere, i-a dat drogurile și a găsit-o înecată în baie. A închis robinetele și a părăsit camera”, a spus ea, fără să poată identifica vreo persoană.

Chiar dacă Whitney Houston nu a fost ucisă, apropiații ei i-au greșit, potrivit regizorului Kevin Macdonald.

„Gary și Michael au crescut în vremea în care era foarte popular consumul de crack și cocaină în New York. Când Michael avea vârsta de 12 sau 13 ani, acesta ducea droguri peste pod din New Jersey către Manhattan, cu bicileta lui – deoarece poliția nu opera copii. Câștiga 200 de dolari și se gândea că asta este o viață extraordinară. Prima experiență a lui Gary cu drogurile a avut loc când acesta avea 10 ani – el a primit heroină de la verișprul său, pe o bancă dintr-un parc. A leșinat, iar verișorul lui l-a abandonat acolo”, a povestit Kevin Macdonald.

„Da, consumam multe droguri în fiecare zi, Asta te poate omorî”, a recunoscut Gary.

Problemele celor doi cu drogurile au continuat, ei recunoscând că au introdus drogurile în lumea lui Whitney Houston. Ei au menționat că ieșeau să cumpere droguri pentru ea atunci când artista se afla în turneu.

Gary a fost cel care a făcut cea mai șocantă declarație – dezvăluindu-I lui Macdonald că el a fost abuzat sexual în copilărie. Atacatorul ar fi fost verișoara lui, Dee Dee Warwick, sora lui Dionne Warwick. Potrivit lui, Dee Dee, care era gay, a abuzat-o și pe Whitney Houston.

Banii și abuzurile sexuale au jucat un rol-cheie în destrămarea familiei lui Whitney Houston.

„Tocmai încheiasem un turneu în Hawaii, iar ea (Whitney Houston, n.r.) a concediat multe persoane din compania ei, înlocuindu-le cu membri ai familiei sale. Din punctul meu de vedere, a fost un gest nebunesc. Concedia oameni care încercau să o conducă în direcția potrivită. Însă Whitney nu voia să i se spună ce poate și ce nu poate face”, a povestit pianista Bette Sussman, care a colaborat o lungă perioadă cu Whitney Houston.

Povara dministrării afacerii ei fără consultanți potriviți și imparțiali a determinată-o pe artistă să îl angajeze pe tatăl ei drept manager, doar pentru a descoperi ulterior că el fura din veniturile ei.

„A aflat despre toți banii pe care i-a furat și l-a concediat”, a povestit Gary.

Apoi, John Houston a dat-o în judecată pe fiica lui, cerându-i 75 de milioane de lire sterline. Cazul nu a fost judecat în instanță, dar acesta marcând una dintre catastrofele și trădările din familia artistei, care i-au distrus acesteia echilibrul.

Dacă Whitney Houston a crezut că și-a găsit un scut emoțional care să o protejeze de propria ei familie, prin intermediul iubirii și căsniciei – s-a înșelat. Ea s-a căsătorit în 1992 cu cântărețul Bobby Brown, dar mariajul lor a fost marcat de acuzații de abuz sexual și indifelitate. Cei doi au duvorțat în 2007.

Filmat de Macdonald, Bobby Brown susține că drogurile „nu au avut legătură cu povestea”.

Documentarul include și imagini tulburătoare cu un cuplu (Bobby Brown și Houston) ce se afla în mod evident sub influența drogurilor, afectând singurul copil - Bobbi Kristina Brown. Ea a murit la vârsta de 22 de ani, în 2015, la șase luni după ce a fost găsită inconștientă într-o cadă, în circumstanțe similare cu cele ale decesului mamei ei.

„Nu l-am văzut niciodată pe Bobby abuzând-o verbal sau fizic pe Whitney, dar el avea o personalitate puternică. Și pentru orice bărbat, mai ales unul de culoare, este jenant ca femeia să fie cea care câștigă traiul familiei”, a spus dirijorul Rickey Minor, care a lucrat cu Whitney Houston.

Nu îl blamez pe Bobby pentru dependența de droguri și decesul lui Whitney. Dau vina pe ea pentru că i-a permis lui să o tragă în jos”, a spus și Sussman.

„Sper că după ce vor viziona acest documentar, oamenii vor avea mai multă empatie pentur Whitney și nu vor crede că ea a fost o fată prostuță care și-a distrus viața. Sper că vor înțelege că ceva s-a întâmplat cu ea, în culise – ceva ce explică totul”, a declarat Lynne Volkman.

Documentarul „Whitney”, regizat de Kevin Macdonald, va avea premiera cinematografică pe 6 iulie în Statele Unite ale Americii.

Recomandari