Căutare Live

Bucuria folkului a incendiat Tampa

Peste 1.000 de oameni au vibrat sambata seara pe muzica celor mai cunoscuti interpreti folk

In cel de-al doilea weekend al Festivalului Folk de la Brasov, sambata, revenirea lui Mircea Vintila pe scena brasoveanaa a electrizat asistenta, cam 1.000 de persoane, inghesuindu-se pentru un loc la Arena Agrement de sub Tampa.

Miscarea de Rezistenta "Folk You" prinde astfel contur si la Brasov, dupa cum apreciaza si artistul, o legenda a muzicii folk romanesti.

"Venim de la un spectacol urias la Vama Veche, bucuria folkului se continua si la Brasov. Miscarea de Rezistenta, demarata de Jurnalul National si de Marius Tuca, este binevenita, pentru ca foarte multi doritori de muzica buna sunt tineri care redescopera folkul, nu numai pe cel de acum 30-40 de ani, ci si pe cel actual. Vad ca tinerii stiu textele pieselor noastre, ceea ce este uimitor. Aceasta miscare trebuie sa continue in forta si aici. Ne bazam pe Jurnalul National."

Intrebat despre vremurile Cenaclului Flacara, Mircea Vintila sustine ca trecutul acelui festival trebuie lasat in pace. "Folkul este o muzica de sine statatoare, nu-i trebuie Cenaclul Flacara pentru a se impune.

Miscarea de Rezistenta impotriva muzicii de prost gust este un cadru de succes, iar aceste concerte in aer liber sunt solutia. Cenaclul este istorie, folkul este mereu prezent", sustine artistul, care a trebuit sa incheie concertul cu trei bisuri, in uralele si scandarile prelungite ale asistentei. Piese precum "Draga Miruna", "Adio, deci pe curand", "Mielul", "Madama de pica" si altele au readus in memoria publicului epoca de aur a folkului romanesc.

Alaturi de Mircea Vintila au concertat Adrian Sarmasan-Laci Kovacs, Didina Curea, Octavian Bud si formatia Emeric Set, cu respectiva formatie concertand si Razvan Krivach, castigator al Festivalului Cerbul de Aur in 2008.

"A venit foarte multa lume, iar daca o tine tot asa, se va bloca toata aleea de sub Tampa, ca locuri in arena nu mai sunt", spune Ruxandra Machidon, unul dintre organizatori. Festivalul de Folk continua la Brasov si la sfarsitul acestei saptamani, cand iubitorii de folk ii vor revedea pe Catalin Ungureanu si Prefix 032, Ovidiu Mihaies, din nou formatia Emeric Set.

Sursa, text si foto: jurnalul.ro

Orchestra Nationala Radio, la Shanghai, Expo 2010... Biserica Invierii de la Manastirea Sucevita, pe Lista Patrimoniului Mondial...
Parteneri
Haine care avantajează minionele. Ce să porți ca să pari mai înaltă
Nu este nimic greșit să fii minionă. E important să apreciem fiecare femeie în parte și suntem de acord cu asumarea și pozitivitatea corpului. E foarte important să te iubești așa cum ești. Dar suntem diferite și dacă nu ai înălțimea dorită, iată o listă cu haine care avantajează minionele.
Catine.ro
Ultimele știri