Este una dintre figurile marcante ale jurnalismului românesc, realizează emisiuni de mare succes la Antena 3 și conduce echipa care stă în spatele uneia dintre cele mai importante fundații din România. Alessandra Stoicescu, una dintre cele mai respectate personalități din mass media românească a fost desemnată „Femeia anului 2016” în Gala premiilor „Femeia Anului”, eveniment organizat de aproape două decenii de către revista „Avantaje”.
Vedeta trustului Intact a primit, în urmă cu puțin timp, Premiul de Excelență în Jurnalismul Social, o categorie dedicată vedetelor și jurnaliștilor care își valorifică notorietatea în acțiuni de responsabilitate socială. Aflată într-o companie selectă, Emilia Șercan, Nata Albot, Lavinia Șandru și Liana Stanciu, Alessandra Stoicescu a primit marele premiu și titulatura onorantă de „Femeia Anului 2016”.
Este jurnalist de aproape 25 de ani, dar, dincolo de orice, e un om care crede că lumea poate fi schimbată cu fapte bune!
Și alături de echipa sa de la Fundația Mereu Aproape schimbă în bine, zi de zi, viețile românilor aflați în nevoie. 2016 a fost un an plin, Sandra realizând și prezentând emisiunile “100 de minute” și “Q&A” la Antena 3.
În același timp, a coordonat școala de televiziune Intact Media Academy, unde este și trainer, și a organizat și moderat forumurile Intact Media Group. Ca Președinte al Fundației Mereu Aproape, Sandra i-a inspirat zi de zi, prin energia și implicarea sa, pe colegii și pe voluntarii de la fundație și, totodată, pe românii generoși de acasă care donează pentru semenii lor aflați în nevoie.
Tot în 2016, Sandra a lansat teme noi de dezbatere la forumurile Intact, în cadrul cărora au fost discutate probleme cheie ce marchează societatea românească. Una dintre aceste teme a fost “Sportul – disciplină cheie pentru dezvoltarea personală”.
Problemele pe marginea cărora s-a discutat pe larg au fost redeschiderea curţilor şcolare și schimbarea mentalităţii părinţilor prin încurajarea acestora să acorde mai multă atenţie activităţilor sportive necesare în procesul de educare şi formare a copiilor lor. Sandra promite că drumul faptelor bune continuă și va continua atât timp cât există copii în România care nu au văzut niciodată asfaltul și nu știu că marea există, copii pentru care lumină este doar până la apusul soarelui, copii chinuiți și fără speranță.