Muzeul de Istorie a României şi Muzeul Ţăranului suspendă orice activitate cu public până la 22 martie

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) suspendă orice activitate cu publicul pentru limitarea efectelor extinderii epidemiei virale cu Covid-19. Şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNTR) a anunţat aceeaşi măsură.

"Având în vedere riscul de extindere a epidemiei virale cu Covid-19 şi ca urmare a consultării dintre Ministerul Culturii şi managerii instituţiilor subordonate, s-a luat decizia ca în perioada 10 martie - 22 martie 2020 să se suspende toate activităţile şi evenimentele cu public organizate la nivelul fiecărei instituţii. Decizia vizează în special instituţiile de spectacole sau concerte, instituţiile muzeale, Biblioteca Naţională a României şi Centrele Culturale, ca urmare a măsurilor de prevenire a răspândirii noului virus COVD-19", se arată în informarea MNIR.

Instituţia reaminteşte că măsura se va aplica până în data de 22 martie, cu posibilitatea de prelungire.

De asemenea, Muzeul Naţional al Ţăranului Român transmite: "Având în vedere prevederile circularei Ministerului Culturii nr. 1775/10.03.2020, Muzeul Naţional al Ţăranului Român se vede nevoit să anuleze desfăşurarea activităţilor şi evenimentelor cu public, până în ziua de 22 martie 2020, inclusiv. Ne cerem scuze faţă de publicul nostru, de parteneri şi de colaboratori şi ne exprimăm speranţa că ne vom relua activitatea obişnuită, în cel mai scurt timp posibil".

Sursa : news.ro

Ultimele știri