Spectacol cu "Rigoletto" la Opera Nationala Bucuresti

Vineri, 11 noiembrie, ora 19:00, iubitorii muzicii clasice sunt invitati la Opera Nationala Bucuresti (ONB) sa participe la reprezentatia cu opera “Rigoletto”, semnata de Giuseppe Verdi. Spectacolul se va bucura de prezenta baritonului Valentin Vasiliu in rolul titular.

Valentin Vasiliu a absolvit Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti si a urmat cursuri de master in cadrul aceleiasi institutii, iar timp de patru semestre a studiat tehnica vocala la The Catholic University of America din Washington.

Valentin Vasiliu a devenit solist al Operei Nationale Bucuresti incepand cu anul 2011. Solistul a colaborat, de-a lungul carierei sale, cu filarmonici din Europa, SUA si Extremul Orient, cu Opera Nationala Bucuresti, Wiennerkammeroper, New York National Opera, West Palm Beach Opera, Opera Las Vegas, Carnegie Hall, Washington Opera.

Din repertoriul sau fac parte roluri precum Pizarro din "Fidelio" de Ludwig van Beethoven, Escamillo, Morales din "Carmen" de Georges Bizet, Gerard din "Andrea Chenier » de Umberto Giordano, Schaunard din "La Bohème" de Giacomo Puccini, Telramund din "Lohengrin" de Richard Wagner, Dulcamara din "L'Elisir d'amore" de Gaetano Donizetti. Solistul a sustinut turnee in Japonia, Coreea de Sud, China, SUA.

Alaturi de Valentin Vasiliu, din distributie fac parte artistii si colaboratorii ONB: Hector Lopez, Mihaela Stanciu, Pompeiu Harasteanu, Sidonia Nica, Adriana Alexandru, Mihnea Lamatic, Florin Simionca, James Lee, Stefan Schuller, Cristina Eremia, Adrian Ionescu, Cristina Eremia. Solistii balet sunt: Rodica Fiastru, Gabriela Mocanu, Beatrice Serbanescu, Ileana Sora, George Mocanu, Raducu Milea, Gabriel Luca, Andrei Nicolae, iar spectacolul va fi dirijat de Iurie Florea.

Tenorul de origine sud-coreeana, James Lee debuteaza in rolul lui Borsa. Solistul face parte din echipa ONB incepand cu aceasta stagiune. Acesta a absolvit Universitatea Yeungnam din Kyongsan, Coreea de Sud, fiind licentiat in muzica (2002), Universitatea "Robert Schumann" din Düsseldorf (Germania) si este licentiat in canto clasic.

Sursa: hotnews

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri