Antena Căutare

Sustenabilitatea și valorificarea reziduurilor, câștigătoare la ”INOVALIMENT 2020”

Premiul ”INOVALIMENT 2020” a fost câștigat de o echipă de cercetare a Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor de la Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați.

Cine sunt câștigătorii „INOVALIMENT 2020 Galerie
Cine sunt câștigătorii „INOVALIMENT 2020

În cadrul ”INOVALIMENT” au fost prezentate peste 45 de lucrări științifice, din categorii precum: alimente funcționale, alimente sustenabile, ingrediente inovatoare, tehnologii inovative și siguranța alimentelor.

Au fost acordate 5 premii, respectiv premiile I, II, III, mențiune, precum și Premiul Special ”INOVALIMENT 2020”.

Premiile concursului INOVALIMENT 2020 au fost acordate

Noutatea și valoarea lucrării câștigătoare o reprezintă valorificarea unor reziduuri precum cojile de vinete și tehnologia inovatoare de microîncapsulare a bacteriilor lactice, care conferă protejarea compușilor biologici activi pe care acestea le conțin.

Principalele criterii care au stat la baza acordării premiilor au fost: gradul de noutate și factorul ”wow”, utilizarea tehnologiilor emergente și aplicarea principiilor economiei durabile, eficiența implementării și aplicabilitatea proiectelor, precum și potențialul pieței.

Nina Nicoleta Condurache, coordonator al echipei castigatoare

Nina Nicoleta Condurache, coordonator al echipei castigatoare

Nina Nicoleta Condurache, coordonator al echipei castigatoare

Comisia de evaluare a fost formată din specialiști din mediul universitar și reprezentanți ai mediului de business din România.

În cadrul Târgului Internațional de Invenții și Inovații ”INOVALIMENT” au avut loc și o serie de conferințe științifice, susținute de cercetători științifici și specialiști din România și din afara țării. Valoarea științifică a conferințelor INOVALIMENT nu s-a rezumat doar la informațiile științifice noi, ci și la abordarea unor concepte comune precum medicină, nutriție sau gastronomie, ca științe ale viitorului.

Prima ediție a târgului a beneficiat și de încrederea și sprijinul instituțiilor statului, prin Departamentul de Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României.

Evenimentul s-a desfășurat online, pe site-ul www.inovaliment.ro, în perioada 23-27 noiembrie, și a fost organizat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Medicool sezonul 6, 13 aprilie 2024. Cum să ai grijă de sănătatea și imunitatea copilului în etapa de 0-12 luni a vieții
Medicool sezonul 6, 13 aprilie 2024. Cum să ai grijă de sănătatea și imunitatea copilului în etapa de 0-12 luni a vieții Sambata, 13.04.2024, 13:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x