Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Teatrul Bolşoi va difuza cele mai bune spectacole ale sale pe YouTube

Celebrul teatru rus Bolşoi de la Moscova a anunţat joi că va difuza cele mai bune spectacole ale sale pe YouTube, în momentul în care mai mult de o treime din populaţia globului este izolată în case pentru a împiedica propagarea coronavirusului, informează AFP.

"Pentru prima dată în istorie, Bolşoi va difuza online o serie de spectacole înregistrate în trecut, care fac parte din colecţia sa de aur", a anunţat teatrul într-un comunicat.

Începând de vineri şi până la 10 aprilie, şase spectacole vor fi propuse spectatorilor pe canalul oficial de YouTube al teatrului, "fără restricţii geografice", precizează aceeaşi sursă.

Baletul "Lacul Lebedelor" va fi primul prezentat publicului vineri, la ora 16.00 GMT, şi va fi urmat în alte zile, la aceeaşi ora, de opera "Boris Godunov" sau de baletul "Frumoasa din pădurea adormită".

Fiecare spectacol va rămâne disponibil pe YouTube timp de 24 de ore după difuzarea sa.

"Teatrul a oferit întotdeauna oamenilor emoţii unice, sentimente unice", aminteşte directorul de la Bolşoi, Vladimir Urin.

"Bineînţeles că nu vrem să avem contact cu publicul", a subliniat el, spunând că speră ca această iniţiativă a teatrului "să remonteze moralul şi să aducă cel puţin sănătate spirituală celor ce iubesc arta de la Bolşoi".

Organizatorii festivalului "Anotimpurile ruseşti" au lansat deja, începând de luni, un serviciu online gratuit care permite publicului să descopere reprezentanţii teatrale, concerte şi spectacole de balet.

Difuzate în cadrul proiectului "Rămâi acasă cu Anotimpurile ruseşti", au fost prezentate de mari colective artistice şi instituţii culturale ruse care au participat la acest festival.

Zeci de teatre şi opere din lume, în Europa precum şi în Statele Unite, şi-au închis porţile publicului în ultimele zile, în contextul luptei contra coronavirusului, continuând să-şi prezinte concertele şi spectacolele lor online.

Rusia a înregistrat oficial 840 de cazuri de coronavirus, potrivit ultimelor statistici publicate joi.

Sursa : news.ro

Recomandari