Muncitorii vor avea o sarcina dificila. Ei trebuie sa indeparteze bucata cu bucata fatada de beton adaugata peste vechea constructie, in 1985.
"In prezent, toti stalpii si tot ce vedeti, fatada Teatrului National, se reazema pe parcajul auto subteran. Un viitor cutremur inseamna distrugerea teatrului si a parcajului subteran", a declarat Mircea Ieremia, profesor in domeniul rezistentei materialelor.
Dupa ce vor indeparta fatada, muncitorii se vor muta in teatru. Transformarea va fi spectaculoasa, foaierul va fi de nerecunoscut. Anumite elemente vor disparea, iar in locul lor va aparea un perete din sticla prin care se va putea vedea atat scara interioara, cat si din interior spre exterior, toata imaginea Bucurestiului din aceasta zona.
In foaier vor fi amenajate cafenele, galerii de arta si magazine de antichitati. Sala Mare a Teatrului care va fi micsorata si consolidata. Din cele 1.000 de locuri cat are in prezent, sala va ramane cu 900. Astfel, spectatorii vor vedea si vor auzi mai bine ceea ce se intampla pe scena. In total, teatrul va avea cinci sali de spectacole si un amfiteatru construit pe acoperis.
"Teatrul National nu va mai fi un locas exclusiv destinat salilor de spectacol, ci va fi un spatiu public, deschis intre 10 dimineata si 11 seara", a spus Romeo Belea, arhitect.
Investitia este in valoare de aproximativ 48 de milioane de lei, fara TVA. Banii provin dintr-un imprumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei si o parte de la bugetul de stat.
Sursa: Antena3.ro
A1.ro iti recomanda azi filmul "Copilaria lui Icar"... Sorin Oprescu a anuntat ca U2 nu va concerta la Bucuresti...