Ada Condeescu, cea mai buna actrita la Festivalul de Film de la Sarajevo

Ada Condeescu, actrita din "Loverboy", a obtinut premiul "The Heart of Sarajevo", in valoare de 2500 de euro, pentru cea mai buna actrita la Festivalul de Film de la Sarajevo.

Pelicula, in regia lui Catalin Mitulescu, ii are in rolurile principale pe Ada Condeescu si George Pistereanu si spune povestea lui Luca, un tanar de 20 de ani din Harsova, care cucereste fete, le face sa se indragosteasca de el si le plaseaza mai departe unei retele din Constanta.

Vezi mai jos trailerul filmului!


Pentru politistii de la combaterea crimei organizate, aceasta tehnica de racolare se numeste "metoda prin indragostire", iar cei ce o practica sunt numiti "loverboys".

Viata lui se schimba in momentul in care se indragosteste de Veli. Acesta pare hotarat sa renunte la tot ceea ce facea pana acum pentru a ramane cu ea, dr lucrurile nu sunt atat de simple pe cat par.

Tot in cadrul Festivalul de Film de la Sarajevo, lungmetrajul regizorului Alexandra Gulea, "Copil miner", a fost recompensat cu premiul Restart Award (servicii de postproductie), in valoare de 20.000 de euro, iar regizoarea Adina Pintilie a primit o mentiune speciala pentru productia "Nu ma atinge-ma".

Un alt film romanesc recompensat la festival a fost "Votul meu", in regia Monicai Lazurean Gorgan si a lui Andrei Gorgan, inclus in competitia de documentar a festivalului.

Acesta a obtinut EDN Talent Grant, un premiul gandit ca o cooperare intre Festivalul de Film de la Sarajevo si European Documentarist Network, cu scopul de a-i spijini pe regizorii talentati din regiune.

Marele premiu, in valoare de 25.000 de euro, a fost acordat productiei "Breathing/ Atmen", in regia lui Karl Markovics (Austria), in timp ce Premiul Special al Juriului, in valoare de 10.000 de euro, a mers la "AVE", in regia lui Konstantin Bojanov (Bulgaria).

foto: zimbio.com

Ultimele știri